4. januar 2009

Læseåret 2008

Her er en oversigt over de bøger jeg har læst i 2008:

Douglas Adams - Den komplette guide til galaksen
Paul Auster - New York trilogien
Richard Dawkins - The Ancestor's Tale
Ildefonso Falcones - Havets katedral
Jonathan Safran Foer - Ekstremt højt & utrolig tæt på
Richard Ford - The Sportswriter
Lone Frank - Den femte revolution
Jonathan Franzen - Hvordan man er alene
Katrine Marie Guldager - En plads i historien
Helle Helle - Rødby-Puttgarden
Kirsten Holst og Marianne Gade - Orkanen fra Hillerød
Carsten Jensen - Sidste rejse
Sanne Munk Jensen - En dag skinner solen også på en hunds røv
Erling Jepsen - Kunsten at græde i kor
Erling Jepsen - Med venlig deltagelse
Naomi Klein - No Logo
Peter Øvig Knudsen - Blekingegadebanden 1
Peter Øvig Knudsen - Blekingegadebanden 2
Chad Kultgen - En helt almindelig han
Kathrine Lilleør og Naser Khader - Tro mod tro
Bo Nygaard Larsen - Sodoma
Cormac McCarthy - The Road

Marisha Pessl - Særlige emner inden for ulykkesteori
Terry Pratchett - Equal Rites
Terry Pratchett - Eric
Terry Pratchett - Mort
Terry Pratchett - Reaper Man
Terry Pratchett - Small Gods
Terry Pratchett - Sourcery
Terry Pratchett - The Colour of Magic
Terry Pratchett - The Light Fantastic
Terry Pratchett - Witches Abroad
Terry Pratchett - Wyrd Sisters
Knud Romer - Den som blinker er bange for døden
Philip Roth - Enhver
Lars Peter Rømhild - Læseglæder

Status er altså 36 læste bøger på et år, hvilket må siges at være en væsentlig nedgang i forhold til 2007. 2008 har dog budt på andre udfordringer, og tiden er generelt løbet stærkt, så jeg er sikker på det er det som spiller ind ;o)

De fem bedste læseoplevelser i 2008, i ikke prioriteret rækkefølge, har klart været de to bind om Blekingegadebanden af Peter Øvig Knudsen - den mand kan skrive dokumentar som fænger, Terry Pratchetts fantastiske serie om Discworld, der er fyldt med den underfundigste humor, The Road af Cormac McCarthy, som virkelig gjorde indtryk, Enhver af Philip Roth, som berørte mig på en anderledes, men virkelig positiv måde og den sidste plads blandt de bedste læseoplevelser i 2008 vakler mellem Richard Fords The Sportswriter, idet Ford formår at beskrive så meget omkring følelser og stemninger, og Jonathan Safran Foers Ekstremt højt & utrolig tæt på, som bare var en meget speciel læseoplevelse, men på den gode måde.

En bog som har skilt sig ud i 2008 var klart Richard Dawkins - The Ancestor's Tale. Virkelig interessant videnskabelig bog, selvom det holdt lidt hårdt med at komme igennem den. Har to bøger mere stående af ham - The Selfish Gene og The God Delusion. Kæresten er ved at læse sig igennem den første og han er ret begejstret for den, og han har tidligere læst The God Delusion, som han også har rost til skyerne. Der er grundlag for et par gode læseoplevelser mere fra Richard Dawkins' hånd i løbet af 2009-2010 kan jeg forestille mig - det tegner i hvert fald godt med de positive kommentarer. Så nu er det bare mig som skal komme i gang og få læst noget mere i 2009 ;o)

10 kommentarer:

Anonym sagde ...

men det er da blevet til en del alligevel! Det blev til 27 bøger for mig. Hvad har så været årets bedste læseoplevelser?

Unknown sagde ...

Uhada - Tæller jeg som en af "udfordringerne" ? :-D

Mia sagde ...

Sannie - Jeg redigerer lige posten og tilføjer de fem bedste læseoplevelser. Det kan jeg se jeg også skrev lidt om sidste år ;o)

Mark - Selvfølgelig er du det! :oD Men det er på den positive måde, så keep up the good work, skat ;o)

Lise sagde ...

Hold da op Mia, en flot liste. Jeg kan desværre slet ikke lave sådan en, for jeg er alt for dårlig til at registre det jeg læser. Måske burde jeg gøre det.

Jeg håber du snart læser noget mere "Lise-venligt", for jeg mangler altså snart en god bog. Kan simpelthen ikke finde noget godt i øjeblikket - og er blevet rigtig træt af krimier.

Godt nytår til dig.

Mia sagde ...

Lise - Jeg synes i hvert fald det kunne være hyggeligt hvis du registerede hvad du læser og så delte det med os på bloggen. Det kan være du kan give mig lidt inspiration :o)

Jeg er også lige i gang med et par krimier pt., og de er lidt ekstra sjove fordi de er fra hjemegnen og mit nærområde. Men jeg kører også selv hurtigt træt i krimier. Men hvad er mere Lise-venligt? ;o) Giv mig et hint i form af hvad du elsker at læse, så kan det være jeg har nogle ideer til hvad der ligger op af dem sådan rent genremæssigt :o)

Mia sagde ...

Lise - Og godt nytår til dig også :o) Det glemte jeg helt i farten :-/

Anonym sagde ...

Tak for, at du redigerede indlægget med dine bedste læseoplevelser. Jeg er meget enig i din oplevelse af Blekingegadebanden. Jeg har købt "Birkedal - En torturbøddel og hans kvinder" af Peter Øvig Knudsen, som jeg glæder mig til at læse, men inden da har jeg en masse bøger, der først skal læses.
Lige nu er jeg i gang med "Shutter Island" af Dennis Lehane, som jeg er positiv overrasket over. Den udkommer på film engang her i 2009 med Leonardo Dicaprio som hovedrolle.

Lise sagde ...

Hej Mia,
jeg har nu fundet din læseliste for 2007, og tager den slavisk igennem. Læser dine anbefalinger, og bestiller. Foreløbig har jeg nu sendt 10 bestillinger afsted.

Men jeg vender tilbage når jeg igen mangler godt læsestof.

Mia sagde ...

Sannie - Det var så lidt. Faktisk var det vist også meget godt for mig selv lige at få sat ord på - og tænkt over - hvilke af årets læseoplevelser der var de bedste :o) Jeg har godt set den omtalte bog af Peter Øvig Knudsen hos boghandleren, men jeg tror ikke den kan fange min interesse på samme måde. Den anden titel kender jeg slet ikke - og tit er det for mig ikke nogen god ting med bøger der bliver til film. Filmen skuffer altid i forhold til bogen er min erfaring

Mia sagde ...

Lise - Det var godt du kunne finde noget på 2007 læselisten som kan bruges. Du må endelig sige til hvis der mangler inspiration igen en anden gang. Jeg har i hvert fald en hel del bogtitler inde på det virtuelle lager, som jeg dog ikke selv har læst, men stadigvæk ;o)

Glæder mig til at læse på din blog hvad det er for nogle titler du har bestilt og gerne vil læse :o)