5. september 2008

Bo Nygaard Larsen - Sodoma

Bo Nygaard Larsen
Sodoma
Mellemgaard
304 sider
22. aug-26. aug

Sodoma udgjorde ferielæsningen, da kæresten og jeg var i Rom, og det fortryder jeg godt nok. Romanen var sådan set helt fin i starten, men den blev mere og mere bizar og jeg var faktisk flere gange ved at undlade at læse den færdig.

Handlingsmæssigt drejer Sodoma sig om en flok unge mennesker, der er omkring de 30, og som lever livet på chatten. Her finder de tilfældige sexpartnere, og er egentlig bare sammen med hinanden sådan lidt på kryds og tværs. Dette foregår som en kompensation for deres manglende evne til at tilpasse sig samfundet, og leve det liv som er normen omkring årtusindskiftet.

Det er Jonas, som er hovedpersonen i romanen. Han er journalist og arbejder som projektleder på et stort anlagt tv underholdningsshow. Men han magter ikke jobbet og for hver dag der går kommer han længere og længere ud i tovene. Han lever det vilde liv med en masse hurtige dates, mange forskellige sexpartnere, og et par faste han vender tilbage til ind imellem. Dette får efterhånden konsekvenser for hans job, og fyresedlen er nært forestående, og den ender da også med at blive til virkelighed inden bogen er slut. Og så går jagten på noget nyt som tilværelsen kan bruges til.
Her kommer det bizarre så ind, og detaljerne skal ikke afsløres her. Meget mere end at sige, at vi er ovre i ret bizarre former for sex er vist nok.

Første del af bogen var ganske udmærket, men så kammede det altså over og blev for bizart til mig. Som der står på bagsiden så er bogen "hård og direkte, reflekterende og morsom, virkelig og nærværende" og det synes jeg faktisk beskriver den meget godt. Bogen er faktisk godt skrevet, man føler med personerne og bliver inddraget i deres problemer, og deraf følgende følelser, men det er bare ikke nok til at opveje den bizarre handling og gøre, at jeg synes bogen er god.
Ikke nogen stor anbefaling herfra - der er vist kun en ting at sige: Vær forberedt på det værste.

4 kommentarer:

Anonym sagde ...

Mia, du frister mig!

Jeg synes måske det lyder lidt banalt - forstået på den måde, at jeg synes jeg kender opskriften. Jeg ville sikkert synes at bogen var enten enormt god eller enormt dårlig. Jeg må lige overveje, om jeg gider at bruge tid på at undersøge om denne bog hører til i den ene eller den anden kategori. Men jeg er lidt fristet.....

Mia sagde ...

Jens - Du må i gang med at undersøge :oD

Kontorchefen sagde ...

Åh hej, fandt de blog igennem Hanne. Bogormen. Ville lige kikke da jeg har en bogorm fra Holland på min side i dag... Du har da en dejlig blog. Elsker man har en passion, noget er vigtigt. Bøger er noget af det mest fantastiske vi har. Et eventyr venter hvergang man starter en bog.

Mia sagde ...

Kontorchefen - Velkommen til :o) Og tak for rosen. Du har helt ret - bøger er skønne og hver gang man åbner en ny ved man at der venter endnu et nyt eventyr. Bøger er virkelig min passion