21. marts 2008

Terry Pratchett - The Colour of Magic

Terry Pratchett
The Colour of Magic (nr. 1 i Discworld serien)
Transworld Publishers Ltd.
285 sider
21. feb-16. mar

The Colour of Magic handler om livet på planeten Discworld, hvor Discen bæres af de fire store elefanter og skildpadden, Great A'Tuin the Turtle, hvis køn i øvrigt er ukendt.
Troldmanden Rincewind, som der egentlig ikke er meget troldmand over, bliver guide for den rige turist Twoflower, og i The Colour of Magic følger vi deres eventyr rundt på planeten Discworld. Vi møder bl.a. Twoflowers bagage, The Luggage, der har hundredevis af små ben, således at den automatisk følger Twoflower, hvor end han bevæger sig hen, og vi hører om Rincewind og Twoflowers møde med kanten af det flade Discworld.

Virkelig sjov fantasy med de sjoveste forklaringer på mange fænomener. Det er dog ikke altid til at vide, hvilken forklaring, der er den rigtige ;o) Klart anbefalelsesværdig, hvis man er til fantasy. Eneste kritikpunkt er, at historien går lidt for hurtigt frem, så der mangler ind imellem noget dybde. Jeg har dog hørt, at det bliver bedre i de følgende romaner i Discworld serien :o) Og der er nok at gå i gang med - serien består af over 30 romaner.

En noget grundigere handlingsbeskrivelse af The Colour of Magic findes her, og der kan læses mere om Discworld universet her.

3 kommentarer:

mark sagde ...

Yeah - Discworld er total underholdende :-)

Anonym sagde ...

30 romaner? Det lyder måske lige i overkanten. Men jeg kom til smile da jeg læste dit indlæg - det lyder som en meget underholdende og charmerende bog. Det lyder som en rigtig hyggebog - man burde vist drikke the og spise cookies til.... :)

Mia sagde ...

Mark - Det kommer jo ikke bag på mig, at du også synes det ;o)

Jens - Jep, der er vist flere end 30. Oversigten på http://en.wikipedia.org/wiki/Discworld er oppe på 36.
Og det er en hyggebog - den er lige velegnet til en kop the og en cookie :o)