21. april 2008

Terry Pratchett - Reaper Man

Terry Pratchett
Reaper Man (nr. 11 i Discworld serien)
Transworld Publishers Ltd.
248 sider
3. apr.-20. apr.

Death (Døden) er ved at udvikle en personlighed, hvilket Auditors of Reality ikke er tilfredse med, idet de ikke mener han udfører sit job godt nok. De beslutter derfor, at Death skal leve ligesom alle andre, og han bliver derfor til Bill Door, som arbejder for den gamle Mrs Flitworth på hendes gård.
Fordi Death nu ikke længere fungere som Death, begynder de forskellige grupper på Discworld, at skabe en ny Death. Menneskerne behøver bare mere tid end andre grupper til at skabe deres nye Death, hvilket resulterer i, at der opstår en masse spøgelser, poltergeister og andre spændende fænomener. Troldmanden Windle Poons er en af de personer, som mærker det på egen krop.
Sideløbende med ovenstående historie er Ankh-Morpork blevet invaderet af "væsener", som udklækkes af æg, der ligner sådan nogle glastingester med snevejr indeni, som man havde som barn, og efterhånden udvikler disse sig til indkøbskurve. Troldmændene fra Unseen University må bekæmpe disse og forsøge igen at få ro i byen.

Reaper Man er den dårligste Discworld bog indtil videre. Historien om Death er ganske god, men den sideløbende historie med "væsenerne" fra sneglaskuglen er ikke særlig interessant. Reaper Man tog mig ret lang tid at læse, fordi jeg slet ikke blev grebet af den på samme måde, som det har været tilfældet med de foregående jeg har læst. Udmærket bog, men det er bestemt ikke den man skal starte med, hvis man gerne vil i gang med (nogen af bøgerne i) Discworld serien.

En grundigere handlingsbeskrivelse kan læses her.

4 kommentarer:

Anders Wegge Jakobsen sagde ...

Du skal være opmærksom på at Reaper Man, uanset hvor kedelig og langtrukken den ellers måtte virke, er nøglen til at forstå de fremtidige bøger. Det er her figuren Death udvikler sig fra at være en todimensionel bifigur til en handlingsbærende karakter.

Lisen sagde ...

Hmmm skal du ikke snart læse noget andet end det der sience fiktion, for det er altså ikke mig - jeg mister jo min gode kilde til bøger her! :o)

God weekend.

- Lisen

Lisen sagde ...

PS super flot billede har fået øverst på din blogg!

- Lisen

Mia sagde ...

Anders - Death er jo allerede udviklet en del i Mort, hvor han vel på sin vis også kan sige at være handlingsbærende. Den er da i hvert fald en del af Death trilogien

Lisen - Jeg skal se hvad jeg kan gøre ;o) Nu er jeg bare lige blevet hooked på serien og ret meget science fiction er der nu ikke over det. Der er humor og fantasy, men jeg skal se om jeg kan få lidt andet læsning blandet ind imellem, så du måske kan få lidt inspiration igen :o)
Tak for rosen til min blog - billedet passer ikke rigtig til årstiden nu, men jeg synes det er så bøvlet at få tilpasset billederne, så jeg får desværre ikke ændret udseendet så tit som jeg gerne ville. Tror dog det bliver noget nemmere at have med at gøre, hvis jeg vælger at skifte til wordpress.