1. august 2008

Terry Pratchett - Wyrd Sisters

Terry Pratchett
Wyrd Sisters (nr. 6 i Discworld serien)
Transworld Publishers Ltd
265 sider
28. juli-31. juli

Kong Verence den første af Lancre bliver myrdet af sin fætter, Duke Felmet. Kongens krone og søn, Tomjon, bliver givet til de tre hekse, Granny Weatherwax, Nanny Ogg (som ejer den ondeste kat i verden, der hedder Greebo) og juniorheksen Magrat Garlick, som videregiver kronen og kongesønnen til en teatertrup, og herefter mener de, at skæbnen nok skal tage over, så Tomjon kan besejre Duke Felmet.
Men kongeriget er sur og vil ikke vente 15 år på, at Tomjon vokser op, så heksene må på banen og flytte kongeriget 15 år frem i tiden.
Samtidig vil skæbnen, at Duke har besluttet at få skrevet og opført et skuespil, og hofnarren bliver sendt til Ankh-Morpork for at hente en teatertrup til Lancre. Denne teatertrup viser sig, at være den samme som Tomjon er med i, og så begynder begivenhederne for alvor at tage fart.

Endnu en god Discworld bog :o) Man kan ikke andet end blive grebet af handlingen, de herlige personer og den skønne humor, som Terry Pratchett ligger for dagen.

En grundigere handlingsbeskrivelse kan læses her.

2 kommentarer:

Lisen sagde ...

Godt at se at du er kommet i gang med din ferielæsning, jeg må indrømme at jeg er gået fuldstændig død... jeg kan ikke samle mine ferietanker på at læse, det bliver til kryds og tværs, og en morfar i solen.

God sommer - og tak for dine altid skønne anmeldelser, selvom jeg nok ikke lige vil læse denne bog :o)

- Lise

Mia sagde ...

Lisen - En gang kryds og tværs og en morfar i solen lyder nu bestemt heller ikke som nogen dårlig måde at tilbringe ferien på. Nogen gange går man bare død i læsningen og så trænger man til en pause, hvor der sker noget andet. Det hænder også for mig ind imellem :o)

God sommer til dig også - og det var så lidt. Jeg er glad for at nogen finder dem brugbare :o) Og så kan man jo nemlig selv sortere i hvad der lyder som noget for en, og hvad der ikke gør :o)