13. juli 2008

Terry Pratchett - Sourcery

Terry Pratchett
Sourcery (nr. 5 i Discworld serien)
Transworld Publishers Ltd
260 sider
3. juli-13. juli

Mænd der fødes som den ottende søn af en ottende søn er i Discworld en troldmand. Til gengæld så er mænd der fødes som den ottende søn af en ottende søn af en ottende søn en sourcerer, dvs. en meget kraftfuld troldmand, nærmest en kilde af magi. Derfor er det faktisk ikke tilladt i Discworld at troldmænd bliver gift og får børn. Men dette har Ipslore ikke overholdt, og derfor er hans søn, Coin, en sådan sourcerer. Coin ankommer til Unseen University og kræver sin plads som Archchancellor midt i ceremonien, hvor en anden er ved at blive indsat. Og han kræver, at det nu er troldmændene som skal styre Discworld.

På samme tidspunkt bliver Archchancellorens hat stjålet af Conina the Hairdresser, datter af Cohen the Barbarian, idet hatten selv har opfordret hende til at tage den. Og hatten kræver at komme til Al Khali i Klatch, hvor Rincewind og Conina ledsager den hen. Her møder de Nejil the Destroyer, som sammen med Rincewind og Conina forsøger at forpurre planerne om, at troldmændene skal lede Discworld.

Endnu en god bog i Terry Pratchetts herlige Discworld serie er læst. Bestemt ikke den bedste af dem jeg har læst indtil videre, men bestemt heller ikke den dårligste :o) Meget mere er der vist ikke at sige til det.

Ingen kommentarer: