10. januar 2009

Jens Henrik Jensen - Økseskibet

Jens Henrik Jensen
Økseskibet
Borgen
466 sider
27. dec-8. jan

Nina Portland er kriminalassistent ved politiet i Esbjerg. Hun har været med til at efterforske forbrydelsen - fem drab - der skete på M/S Ursula i 1993, men her i 2004 spøger begivenheden stadigvæk i hovedet på hende, og der er noget som ikke stemmer. Hun beslutter sig for at rode op i sagen, da hun alligevel er i Tallinn i Estland i forbindelse med et kursus - og her får hun kontakt med den mand, som var den hovedmistænkte i forbindelse med de fem drab på M/S Ursula, men som senere endte med at blive frifundet.
Denne begivenhed sætter gang i mere end Nina aner og den bringer hende blandt andet til London og Skotland, hvor hun kommer i kontakt med de engelske specialstyrker MI5 og MI6, men hun kommer også på tværs af den russiske mafia.

Økseskibet er en krimi - af den bedre slags. Jeg har dog endnu Stieg Larssons krimier til gode, så det sammenligningsgrundlag har jeg ikke. Ganske udmærket underholdning, og plottet er ikke lige til at gennemskue - til gengæld er bogen letlæst, og man er godt underholdt gennem de lidt mere end 450 sider krimien indeholder.
Og så giver det jo lige et ekstra tvist til bogen, at den handler om min hjemby, således at jeg kender gader og stræder og stederne, der bliver beskrevet :o)

Ingen kommentarer: