6. august 2008

Erling Jepsen - Med venlig deltagelse

Erling Jepsen
Med venlig deltagelse
Borgen
221 sider
5. aug-6. aug

Med venlig deltagelse er fortsættelsen til Kunsten at græde i kor. Den 11-årige fortæller, Allan, fra Kunsten at græde i kor, er nu blevet 40 år, og han har fået både kone og barn. Han vender i bogen hjem til Sønderjylland efter ikke at have set moren i ni år. Faren er lige død, og nu er Allan igen velkommen i hjemmet, hvor faren, i et brev, forbød ham at komme.
Allan sender blomster og et kort til farens begravelse, hvilket er det, som får moren, Margrethe, til at kontakte Allan. Denne kontakt får Allan til at vende tilbage til barndomshjemmet, men det får samtidig rippet op i en masse følelser fra fortiden.
Allan er noget mere påvirket af sin fars død end både familien og ham selv har forventet, og der er nogle ting, som bliver vigtige for Allan. Han må absolut finde ud af, hvordan hans fars død sådan nærmere foregik, og i den forbindelse ender han med både at have anklaget en læge for aktiv dødshjælp, og sin mor for at have forsøgt at gøre, hvad hun kunne for at få faren til at dø.

Den tragiske og barske familiehistorie fortsætter, hvor den slap i Kunsten at græde i kor, men samtidig er det også stadigvæk den lune, jyske og underfundige humor, som gennemsyrer siderne i dette familievanvid.
Her er bestemt tale om en værdig fortsættelse, og jeg synes det er perfekt, at den ikke er bygget over samme læst som Kunsten at græde i kor, men at vi nu har fået en alvidende fortæller, og dermed får historien fra flere vinkler.
Læser du den første bog, ja så er du også nødt til at have denne med :o)

Ingen kommentarer: