4. august 2008

Terry Pratchett - Witches Abroad

Terry Pratchett
Witches Abroad (nr. 12 i Discworld serien)
Transworld Publishers Ltd
350 sider
1. aug-4. aug

Igen er det de tre hekse, Granny Weatherwax, Nanny Ogg og Magrat Garlick, der er hovedpersonerne i denne 12. Discworld bog.
I Witches Abroad tager de tre hekse til Genua, for at konfrontere Grannys søster, Lily Weatherwax, som manipulerer med folk ved hjælp af historier. Hun tror hun kan få folk til at blive lykkelige, hvis blot hun får dem til at følge den lykkelige slutning i de forskellige eventyr. De tre hekse skal forhindre, at prinsesse Emberella gifter sig med prinsen, sådan som det ellers plejer at gå i Askepot. På vej til Genua, der ligger meget langt væk, kommer de tre hekse ud for lidt af hvert - det helt centrale er de mange eventyr referencer, som der forekommer i de forskellige begivenheder, de tre hekse må stå igennem.

Endnu en god historie om de tre hekse, og deres herlige humor - specielt Granny og Nanny kan man ikke andet end at elske for deres sjove humor, og den måde de får sagt tingene på. Bestemt anbefalelsesværdig, men læs bøgerne om heksene i den korrekte rækkefølge, som jeg har gjort her. Det giver mest mening :o)

Ingen kommentarer: