5. januar 2008

Peter Øvig Knudsen - Blekingegadebanden 1: Den danske celle

Blekingegadebanden står ikke bare bag røveriet mod postkontoret i Købmagergade og drabet på en politibetjent i 1988.
Det hele starter sidst i 1960'erne hvor Gotfred Appel og Ulla Hauton, der er kommunister, starter en gruppe KAK, Kommunistisk Arbejdskreds, hvor en gruppe unge mennesker deltager i kommunistiske aktiviteter, og hvor flere af dem sendes til en militær træningslejr hos Folkefronten til Palæstinas befrielse, PFLP.
Det centrale medlem i KAK er Holger Jensen, der fungerer som Appels højre hånd. Han er til daglig brandmand og han står i over 10 år i spidsen for alle de kriminelle og illegale aktiviteter der foregår.
I 1970'erne leverer gruppen våben og penge til PFLP ved at udføre en masse store kup i Danmark - kup som politiet aldrig har kunnet opklaret. Den danske celle samarbejder med internationale grupper, bl.a. Baader-Meinhof-gruppen, Carlos Sjakalen og De Røde Brigader.
I løbet af foråret 1978 er der utilfredshed med ledelsen i KAK, og nogle af de centrale medlemmer, heriblandt Holger Jensen, bryder ud og starter KA, Kommunistisk Arbejdsgruppe, som viderefører de illegale aktiviteter som hidtil foregik i KAK, og de opnår igen kontakt med PFLP - takket være Holger Jensen.
I 1980 stopper Holger Jensens karriere i KA dog brat, da han bliver dræbt i en voldsom trafikulykke. Han er på dette tidspunkt ude i et ærinde, hvor han på en vigeplads tæt på Bilka i Tilst ved Århus og tæt på Provinsbanken kan holde øje med hvad der foregår.

Peter Øvig Knudsen har skrevet en meget spændende bog, som er virkelig anbefalelsesværdig. Der er mange detaljer med, og historien er virkelig gennemarbejdet ned til mindste detalje. Desuden er det virkelig et plus, at han, hvor der er flere versioner af historien, har taget dem alle med, således at man selv kan tage stilling til, hvilken af dem man tror på.
Jeg glæder mig allerede til at komme i gang med at læse Blekingegadebanden 2!

3 kommentarer:

Aboutabook sagde ...

Hej

Rigtig godt Nytår til dig. Jeg vil lige sige 83 bøger læst på et år, det er godt gået. Jeg tror jeg nåede at snige mig op på 45. Det er plads til forbedring.

Jeg har faktisk tit luret på Blekingegadebanden, men aldrig købt den, men nu skal den da tilbage på listen.

Aboutabook sagde ...

Lige et lille PS til min kommentar. Jeg håber du er blevet frisk igen, hvor er det skidt at være syg juleaften. A38 er ikke helt det samme som julemad.

JJ

Mia sagde ...

JJ - Tak i lige måde. 45 er der også en god sjat at have læst på et år. Jeg er jo studerende, hvilket i nogle perioder gør at jeg nok har mere tid til at læse end gennemsnittet.

Jeg synes i hvert fald Blekingegadebanden er god så tilbage på listen med den ;o) Har gang i bind 2 nu og den er mindst lige så god og velskrevet.

Jeg er blevet frisk igen, og jeg tog lidt revanche med julemad 2. juledag ;o) Så helt snydt er jeg ikke blevet