17. marts 2010

Stieg Larsson - Pigen der legede med ilden og Luftkastellet der blev sprængt

Stieg Larsson
Pigen der legede med ilden/Luftkastellet der blev sprængt
Modtryk
639 sider/707 sider
25. feb-4. mar/5. mar-14. mar

Nu må det vist være på tide, at der igen sker en smule på bloggen. Siden sidst har jeg fået færdiggjort Stieg Larssons serie om Millenium, Michael Blomkvist og ikke mindst Lisbeth Salander.
Og det er god underholdning. Fra side 1 i Pigen der legede med ilden til sidste side i Luftkastellet der blev sprængt.

Handlingen er der vist efterhånden skrevet side op og side ned om på nettet, så tag en søgning på google, hvis du gerne vil vide mere om den. Jeg ville alligevel ikke kunne skrive ret meget om handlingen uden at afsløre en hel masse, og så hellere lade være.

Min anbefaling lyder helt klart på at læse de to romaner lige efter hinanden, da de er meget nært sammenhængene og Luftkastellet der blev sprængt starter næsten lige hvor Pigen der legede med ilden sluttede. Da jeg havde læst Mænd der hader kvinder var jeg, som det fremgår af mit tidligere indlæg på bloggen, ganske godt underholdt, men al den hype synes jeg var ret overdrevet. På sin vis synes jeg det stadigvæk og så alligevel ikke. Jeg synes helt klart, at nr. 2 og 3 i serien er en hel del bedre end nr. 1, så det giver lidt mere mening for mig nu, hvorfor hypen er der, og hvorfor den var/er så voldsom, som den i hvert fald har været.

Det er helt sikkert et par rigtig gode krimier Stieg Larsson har fået strikket sammen, og jeg synes absolut ikke plottet er forudsigeligt. Til gengæld så bliver det vist bare heller ikke det samme at læse krimier igen, efter at man har læst Stieg Larsson - jeg synes lige de har et ekstra gear i forhold til andre krimier jeg har læst.

Men alt i alt en varm anbefaling herfra, hvis du endnu ikke er hoppet med på Stieg Larsson bølgen.

3 kommentarer:

Michael sagde ...

Fuldstændig enig i din vurdering. Jeg elskede også gearet i bøgerne - men holder endda endnu mere af Nesbø, som har hele og "rigtige" mennesker med i stort set samme tempo.

Janke sagde ...

Jeg var mett etter den første, og syntes den var ok. Men etter å ha lest innlegget ditt skal jeg finne frem de to andre og lese i påsken. Takk og takk.

Mia sagde ...

Michael - Det kan være jeg må stifte bekendtskab med Nesbø på et tidspunkt. Jeg har endnu intet læst af ham, så jeg kender slet ikke hans stil. Tak for anbefalingen

Janke - Når du har læst den første, så synes jeg helt sikkert du bør læse de to andre også. Der er altså spænding og fart over feltet samt et godt sammenskruet plot at se frem til. Og så er de jo relativt hurtigt læst, når først man kommer i gang.