22. marts 2010

Michael Lewis - The Blind Side

Michael Lewis
The Blind Side
Norton
339 sider
14. mar-22. mar

Fantastisk fortælling fra det virkelige liv. Kæresten og jeg så filmen, som er baseret på bogen, og det var en meget stærk film. The Blind Side er historien om den fattige, sorte Michael Oher, der går fra at leve på gaden, og til at blive en del af Tuohy familien, der er rige og absolut intet mangler.

Michael Oher er søn af en alkoholisk og narkotisk mor, der har intet mindre end 13 børn. Hun er ikke i stand til at tage vare på sine børn, og Michael Oher lever on and off på gaden. Men familien Tuohy får øjnene op for Michael Oher, da han begynder på den skole, hvor Tuohy familiens børn går. Hvordan Michael Oher overhovedet kommer til at gå på denne skole er en hel historie i sig selv, men det er igen takket være et menneske med overskud til at gøre lidt ekstra, som fører til dette.

The Blind Side er dog også historien om den udvikling, som en bestemt position i NFL har været i. Det drejer sig om left tackle, der beskytter quarterbackens blinde side (deraf titlen). Og det er netop denne position Michael Oher viser sig at være perfekt til. Michael er stor - han er virkelig stor, men samtidig er han meget hurtig og har alle de gode egenskaber, som en left tackle skal have i nutidens NFL. Okay; det bliver lidt teknisk nu, hvis ikke man er bare en smule inde i NFL, men The Blind Side er læsningen værd; ene og alene for historien om Michael Oher og det store overskud som familien Tuohy udviser overfor ham.

Sandra Bullock har i øvrigt lige fået en Oscar for hovedrollen som Leigh Anne Tuohy (moren i Tuohy familien, som er den Michael Oher ender med at komme tættest på). Og det er en fuld fortjent Oscar. Filmen er simpelthen SÅ rørende, og bogen er ikke mindre rørende.

Stor anbefaling herfra

1 kommentar:

mark sagde ...

Kan helt klart anbefales :-)


Super god bog og film. Og så er den helt autentisk.