19. oktober 2009

Jakob Ejersbo - Revolution

Jakob Ejersbo
Revolution
Gyldendal
304 sider
9. okt-16. okt

Revolution er anden del af den Afrika trilogi, som Jakob Ejersbo, næsten, nåede at færdiggøre inden hans alt for tidlige død tidligere på året. Hvor den første bog, Eksil, var en historie, der var udskilt fra novellesamlingen Revolution pga. dens længde, så er Revolution en samling af fortællinger, i alt 9 stk. Fortællingerne har alle en eller anden relation til Afrika, og der er sammenhæng fortællingerne imellem, således at der er personer og steder, som går igen i flere af fortællingerne. Der er ligeledes en sammenhæng over til Eksil, hvor nogle af personerne og stederne fra den roman dukker op i fortællingerne i Revolution, men det har vel sin naturlige forklaring, idet Eksil fortællingen jo er udskilt fra Revolution samlingen.

Super godt skrevet, og rigtig gode historier. Få af dem holder ikke helt standarden, og jeg er rigtig ærgelig over, at fortællingen Værtinde ikke er blevet tilføjet yderligere - den kunne jeg godt have tænkt mig at læse videre på. Og det er faktisk en som Jakob Ejersbo selv havde planlagt at skrive videre på ifølge Johannes Riis fra Gyldendal, som har skrevet efterskriftet til fortællingerne.

Var du vild med Eksil, så vil du også elske Revolution. Men det er bestemt heller ikke noget problem at læse Revolution uden at have læst Eksil.
Tredje del af Afrika trilogien, Liberty, udkommer 4. november i år.

2 kommentarer:

Carsten sagde ...

Jeg har selv lige købt Revolution, men har ikke læst Eksil. Men det kunne nu godt være, det alligevel var en god idé at læse alle tre bøger som ét samlet værk.

Mia sagde ...

Carsten - Det synes jeg du skal gøre. Der er i hvert fald en del sammenhæng mellem dem, men jeg tror rækkefølgen, hvori de to første bliver læst er mindre vigtig