12. oktober 2009

Copenhagen noir

Copenhagen Noir - redigeret af Bo Tao Michaëlis
People's Press
250 sider
2. okt-7. okt

Copenhagen Noir indeholder 14 fortællinger fra København, der er skrevet af primært danske, men også norske og svenske forfattere. Fortællingerne omhandler underverdenen, de kriminelle handlinger, der foregår rundt omkring i hjørnerne af København. Der er fortællinger om, hvordan bagsiden af København er, og hvordan de forskellige kvarterer har hver sine karakteristika.

Fortællingerne er ret svingende i kvalitet, men jeg var overvejende godt tilfredse med dem. Der var enkelte, jeg var lige ved at opgive af læse på grund af et meget træls sprog. Ydermere så burde fortællinger lige have været en gang eller to mere igennem korrekturlæseren - der er en hel del gange, hvor der er stavefejl, der forstyrrer meningen af sætningen. Sådan noget irriterer mig!

Bo Tao Michaëlis har sammensat fortællingerne, og han giver en god introduktion til begrebet noir, og denne introduktion fungerer, som en indledning, til de 14 forskellige fortællinger.

Anbefalesværdig, men spring videre, hvis en af fortællingerne ikke er din kop te - der er helt sikkert andre af dem, som du så vil kunne li'. Generelt kræver det dog, at man er til krimier, og ikke går af vejen for lidt blod.

2 kommentarer:

Søren sagde ...

Hvem er forfatterne?

Mia sagde ...

Søren - Det er:
Naj Marie Aidt
Jonas T. Bengtsson
Helle Helle
Christian Dorph & Simon Pasternak
Susanne Staun
Kaaberbøl & Friis
Klaus Rifbjerg
Gretelise Holm
Georg Ursin
Kristian Lundberg (svensker)
Kristina Stoltz
Seyit Öztûrk
Benn Q. Holm
Gunnar Staalesen (nordmand)

De har hver skrevet om en bydel/forstad i/til København