15. januar 2009

Jens Henrik Jensen - Kulmanden

Jens Henrik Jensen
Kulmanden
Borgen
561 sider
10. jan-15. jan

Kulmanden er den anden - og foreløbigt sidste - bog, i serien om kriminalassistent Nina Portland, der arbejder hos politiet i Esbjerg. Ved kraftværket på havnen i Esbjerg slår et lyn ned i kulbunken og afdækker liget af en mand, der er blevet dræbt af knivstik. Og få dage senere finder politiet endnu et lig i et sommerhus. Nina Portland bliver hurtigt hvirvlet ind i sagen, og hun får nok at se til - faktisk så meget at hun sætter sin efteruddannelse til vicekriminalkommisær på standby. Hun bliver skygget - af både en tysker og to tyrkere. Nina ender igen med at komme vidt omkring - til både Istanbul og Berlin, men hun kommer også ud for, at familien bliver inddraget i dramaet denne gang.
Som det var tilfældet i Økseskibet, så har denne sag ikke mindre internationale konsekvenser, hvis sagen vel at mærke bliver opklaret, og der ikke bliver fejet noget ind under gulvtæppet.

Der skal ikke skrives mere om handlingen her, da jeg ikke vil afsløre for meget, men der var flere overraskelser i handlingen undervejs, og det er et godt plot, som Jens Henrik Jensen har fået skruet sammen - og også bedre end det var i den første bog.
Jeg var godt underholdt hele vejen igennem - og der er tale om en bog, hvor man bare lige må læse en side mere, og inden man ser sig om har man slugt hele bogen. Kulmanden er ganske anbefalelsesværdig - også selvom man ikke læser den første bog. De to bøger kan sagtens optræde som selvstændige krimier - og der er ikke noget man ikke vil få med i den anden bog, hvis ikke man har læst den første.

Ingen kommentarer: