11. januar 2009

Kristian Bang Foss - Stormen i 99

Kristian Bang Foss
Stormen i 99
Gyldendal
245 sider
9. jan-10. jan

Sikke en fortælling Kristian Bang Foss her har skruet sammen. Stormen i 99 handler om forskellige personer, der arbejder på InWears lager i 1999 og alle på en eller anden måde har det dårligt. Der er ret meget elendighed i bogen, men Kristian Bang Foss formår at beskrive personernes følelsmæssige, økonomiske og personlige elendigheder på en god måde. Der er dog også nogle episoder, hvor der bliver udpenslet nogle knap så lækre ting - fx om kokken der "kommer" i frikadellefarsen, og bagefter serverer den i InWears kantine, men også om, at der er smurt lort ud på hele toilettet på InWears lager. Der var godt nok flere gange det var lidt med væmmelse at jeg læste beskrivelserne fra romanens fortæller, men det var egentlig god underholdning til trods for personernes elendighed.

Ganske udmærket og letlæst underholdning. Den kan godt anbefales til en hyggestund i sofaen :o)

2 kommentarer:

Lise sagde ...

Den har jeg også læst, og fandt den faktisk alt for let efter min smag. Den kunne have været super god, hvis den bare havde haft lidt mere dybde.

Mia sagde ...

Lise - På sin vis synes jeg der er dybde i skildringen af personerne, men samtidig kan jeg også godt følge din kritik. Der kunne sagtens have været skrevet mange flere sider om personerne fra InWears lager - specielt nogen af dem behandler Kristian Bang Foss kun overfladisk. Men det var en meget letlæst bog - nogen gange en rar ting, men nogen gange bliver man også bare lidt for hurtigt færdig og synes der mangler noget.