22. december 2010

Justin Cronin - Den første

Justin Cronin
Den første
Lindhardt & Ringhof
1020 sider
23. nov-19. dec

Den amerikanske regering har iværksat et hemmeligt eksperiment efter, at kræft syge patienter er blevet raske, da de blev bidt af flagermus i Sydamerika. Dette hemmelige eksperiment udføres for at finde ud af, hvorvidt det er korrekt, at flagermusenes bid kan kurere sygdom. Eksperimentet slår imidlertid fejl, og verden er med et forandret.

Den helt centrale person i romanen er den lille pige Amy, som var en del af det fejlslagne projekt. Hun beskyttes af agent Wolgast, der har været en del af eksperimentet, eller i hvert fald leveret folk til det, og som nu forsøger at hjælpe Amy, fordi han angrer de ting han tidligere har gjort. For Amy er dette begyndelsen på en meget lang rejse i en verden, hvor alt er forandret.

Det er svært at yde bogens handling retfærdighed. Der sker rigtig mange ting, der er en del personer i romanen, og det er tilmed en lang roman. Så ovenstående er bare en appetitvækker herpå. Jeg anbefaler nærmere, at du bare kaster dig ud i læsningen af romanen, og inden for de første 50 sider er det ret let at finde ud af, hvorvidt du kan li' romanen eller ej. Jeg tror meget det er sådan en roman man elsker - eller også synes man bare slet ikke om den.

Den første er en spændingsroman, og spændende er den absolut. Den går ind imellem lidt i stå, men det er egentlig også okay i en roman, der trækker sig over 1020 sider.

Det er første bog i en trilogi og jeg ser med spænding frem til næste bind i trilogien.

3 kommentarer:

Anette sagde ...

Tak for din anmeldelse af bogen.

Bogens cover har brændt sig fast på min nethinde, så det var dejligt at høre lidt om den. Den kommer straks på min lange vil-læse-liste

Sarah Buch Odgaard sagde ...

FANTASISK bog - kan ikke vente til efterfølgeren udkommer.

Mia sagde ...

Sarah - Jeg ser også frem til efterfølgeren :-)