12. oktober 2010

Paul Auster - Moon Palace

Paul Auster
Moon Palace
307 sider
Per Kofod Paperback
30. sep-1. okt

Moon Palace var lidt tid om at komme op i omdrejninger og der var flere gange i løbet af de første 50 sider, hvor jeg var ved at opgive. Det er jeg dog glad for at jeg ikke gjorde.

Bogens fortæller, Marco Stanley Fogg, der er forældreløs, kommer til New York for at studere litteratur på universitetet. Herefter går det ned af bakke for ham, idet han snart løber tør for penge, og ejendele han kan sælge. Efter at have levet af 2 æg om dagen i relativt lang tid ender han under en busk i Central Park, hvor han hutler sig igennem tilværelsen. Heldigvis redder den mystiske Kitty Wu ham fra Central Park, og får ham tilbage på rette spor. Herefter udvikler romanen sig, og der finder adskillige uforudsigelige og usandsynlige ting sted, men jeg synes aldrig det bliver utroværdigt.

Auster formår at fortælle en rigtig god historie, som indeholder en hel del overraskelser. Og det endda selvom romanen er bygget op omkring en meget klassisk skabelon om den forældreløse mand, der kommer til storbyen og skal forsøge at klare sig der. Helt centralt i romanen er fortællerens rodløshed og hans problemer med at finde ro i tilværelsen.

Anderledes roman, men absolut god underholdning. Hold ud hvis du synes starten er lidt træg, for det belønnes i sidste ende med en rigtig god historie.

2 kommentarer:

Emilie Delance sagde ...

Har du læst andre af Paul Austers bøger? Den lyder meget spændende, måske mit næste lån på biblo :)

Mia sagde ...

Emilie - Jeg har også læst New York trilogien, og den kan du også finde en omtale af her på bloggen. Ellers så husker jeg ikke lige, at jeg har læst andet af Auster.