29. marts 2010

Sam Savage - Firmin

Sam Savage
Firmin - Adventures of a Metropolitan Lowlife
Phoenix
232 sider
22. mar-28. mar

Lad det være sagt med det samme: Firmin er en ret underlig bog. Den handler om rotten Firmin, der sammen med sine tolv søskende bliver født i en boghandel i Boston i USA. Firmin må spise bøgerne i boghandlen, da han ingen mad får hos moren, fordi tretten små rotter kæmper om de tolv patter, Firmins mor har. Som følge af, at Firmin i starten af sit liv har spist bøgerne, finder han ret hurtigt ud af, at han faktisk kan læse, og herefter vælger han så at læse alle boghandlens bøger frem for at spise dem.

Men bygningerne i den gade, som boghandlen ligger i, skal rives ned og bulldozerne er snart på vej. Firmin har travlt med at finde et sted, hvor han hører til og kan være, inden det er for sent.

Firmin er faktisk en ret sørgelig historie, men den er også underlig. Det var sjovt at læse noget meget anderledes end jeg er vant til, men det var også lidt udfordrende, da det engelske i bogen er på et relativt højt niveau - i hvert fald for mig som ellers ikke plejer, at have de store problemer. Alt i alt en meget anderledes læseoplevelse, men Firmin er ganske god underholdning.

Ingen kommentarer: