7. februar 2010

Michael Crichton - Next

Michael Crichton
Next
Cicero
334 sider
23. jan-30. jan

Denne roman er faktisk lidt i stil med Frygtens ansigt af Michael Crichton som jeg tidligere har læst. Denne gang er det ikke miljø og klima, som er i fokus, men derimod gener, og hvordan disse kan manipuleres med.

Next handler om en mand, der er i besiddelse af et kræftbekæmpende gen, men som ikke ejer retten til sit eget DNA. Romanen handler ligeledes om en forsker, hos en stor medicinalvirksomhed, der får sat en forsøgsvaccine i omløb, som har helt andre virkninger end de tilsigtede. Medicinalvirksomhederne forsøger at få patent på flest mulige af de menneskelige gener, nu hvor det humane genom er blevet kortlagt. I Next forekommer der forsøg, hvor dyregener krydses med menneskegener, hvilket der kommer nogle ret interessante ting ud af, bl.a. en talende papegøje, der kan regne, og en abe, der viser sig at være meget menneskelig.

Alt det ovenstående kombineres til en hektisk spændingsroman, hvor der er fart over feltet fra start til slut. Michael Crichton formår at strikke en god historie sammen, og det der i starten virker til at være en masse separate historier ender med til sidst at være kædet sammen på den mest mærkværdige vis.

Next er hermed anbefalet videre.

Ingen kommentarer: