7. februar 2010

Chris Cleave - Den anden hånd

Chris Cleave
Den anden hånd
Hr. Ferdinand
286 sider
1. feb-2. feb

Lille Bi er 16 år og fra Nigeria. Hun opholder sig på et asylcenter i England, hvor hun efterhånden har tilbragt 2 år. Men nu er hun på vej ud i friheden, hvilket faktisk er en fejl. Lille Bi har dog forberedt sig; hun har lært at tale engelsk som dronningen, og hun forsøger at gøre sig uattraktiv overfor mænd, så de ikke kommer efter hende.
Da Lille Bi kommer ud i friheden har hun ikke mange steder at tage hen. Det eneste sted hun kan komme i tanke om, er hjem til de to englændere, Andrew og Sarah, hun mødte på en strand i Nigeria for to år siden, og hvor hun fandt et kørekort tilhørende Andrew.
Lille Bi ender med at gå fra asylcentret og hen til de to englændere. Og så er romanen ellers i gang.
Her oplever hun, at Andrew har hængt sig selv, som følge af den depression han pådrog sig to år tidligere på stranden i Nigeria, hvor der foregik frygtelige ting.
Meget rørende fortælling om en 16-årig pige, der har oplevet lidt mere end de fleste, men som bestemt også har oplevet sin del af verdens elendighed, da der kom folk fra olieselskaberne, og ødelagde hendes landsby i Nigeria, således at oliefolkene kunne få fingre i olien.
Romanens forside indeholder en del citater fra diverse anmeldelser, som skamroser romanen. Og den er også god - ingen tvivl om det. Om den er skamrosen værd ved jeg ikke helt, men jeg var godt underholdt og Chris Cleave har helt sikkert haft en historie på hjertet, da han skrev romanen.

Ingen kommentarer: