16. februar 2010

Bjarne Reuter - Den iranske gartner

Bjarne Reuter
Den iranske gartner
Gyldendal
281 sider
8. feb-13. feb

Meget anderledes roman fra Bjarne Reuter. Den laver sjov med alt og alle, specielt de kendte. Og det er ikke sikkert den kendte bliver nævnt ved rette navn, men man er absolut ikke i tvivl om, hvem der hentydes til.

Kort fortalt er handlingen den, at der på Rude Slot sker et mord på den iranske gartner. Mordet er begået af arveprins Bernhard og så er handlingen ellers i gang. For kommissær Stelman gælder det om at begrænse skaderne, og det må for alt i verden ikke komme ud til pressen hvad det er sket. Til sin hjælp har han assistent Rasmus Larsen, som bestemt ikke altid er helt genial til det der med at planlægge og begrænse skaderne.

Et enkelt citat eksempel må lige gives, så eventuelle læsere er advaret om, hvad man kan forvente sig af romanen: "Aftenen på TV2 lagde ud med naturprogrammet 'Pas på, Bubber', hvor en forhenværende jægersoldat underviste Bubber i, hvordan man fodrer en blishøne uden at blive bidt."

Jeg var ikke ovenud begejstret for romanen; den går lidt for meget i selvsving og så sjovt er det altså ikke at læse en roman, der hele tiden henviser til kendte og semi kendte personer. En anbefaling herfra bliver det ikke til. Der er så mange andre gode romaner, så læs dem i stedet :o)

Ingen kommentarer: