14. december 2009

Selden Edwards - Den lille bog

Selden Edwards
Den lille bog
Kastaniehøj
461 sider
3. dec-14. dec

Fantastisk roman, som absolut må læses. Den er virkelig godt strikket sammen, og man bliver gang på gang overrasket over den drejning, som handlingen tager.

Romanen handler om en amerikansk rockstjerne, der vågner af en døs midt på en befærdet gade, hvorefter han kan konstatere, at han nu befinder sin i Wien i 1897. Den gamle by vrimler med kendte, blandt andet Freud og Mark Twain er gæster i byen i disse år. Sammentræf, paradokser og finurligheder præger historien romanen igennem.

Sideløbende med, at vi følger Frank Standish Burden aka Wheeler, i 1897'ernes Wien fortæller hans mor om det liv, som Frank havde i det århundrede han kom fra.

Beskrivelsen lyder en smule rodet, men jeg synes handlingen er lidt vanskelig at forklare, så den giver mening. Men bogen er interessant, og der er ingen problemer med at finde hoved og hale i hvad der foregår. Jeg var godt underholdt fra første til sidste side. Den lille bog er ret anderledes i forhold til mange andre romaner, men den formår lige at binde en sløjfe på det hele, så man kommer ud i alle kringelkroge, men samtidig får overblikket og den store mening i det hele.

Den lille bog er hermed anbefalet på det varmeste.

2 kommentarer:

Lise sagde ...

Ih det er lang tid siden jeg har haft tiden til at kigge forbi dig. Har lige noteret 3 bøger på min ønskeseddel, dejligt med god inspiration.

Håber det går det dig godt på det nye job.

kærligst
Lise

Mia sagde ...

Lise - godt du fandt tid til det igen :-) Det er så hyggeligt når der er nogen som kigger forbi og kommenterer lidt.

Og endnu bedre, at du fandt lidt inspiration. Jeg er i hvert fald ret spredt i genrerne i øjeblikket, synes jeg :-)

Det går super fint på jobbet, og jeg er stadigvæk rigtig glad for det.