3. december 2009

Martin Herbst og Jacob Egevang - Mit livs omvej; en dramatisk rejse til Moonbevægelsens indre

Martin Herbst og Jacob Egevang
Mit livs omvej; en dramatisk rejse til Moonbevægelsens indre
Lindhardt og Ringhof
281 sider
29. nov-3. dec

Iben Melbyes roman Moonie gjorde ret meget indtryk, da jeg gik i folkeskolen og fik den læst højt. Så da jeg faldt over denne bog på bibliotekets hylde, så måtte den lige med hjem, så jeg kunne blive klogere på Moonbevægelsen, og hvad det er der driver folk og gør, at de bliver tiltrukket af sekter sådan generelt. Og det klarer denne bog faktisk ret godt.

Mit livs omvej handler om Martin Herbst, der var medlem af Moonbevægelsen i næsten 20 år. I dag er han præst i den danske folkekirke og bor sammen med den kone, som Moon udvalgte til ham, da Martin var 22 år gammel.
I de næsten 20 år, hvor Martin er moonie, er han utrættelig, når der skal fundraises og hverves medlemmer til bevægelsen. Med sin iver for at frelse verden, ender Martin med at blive sektens leder i Slovenien og han er på vej mod den europæiske top i den internationale bevægelse. Martin beslutter sig dog i stedet for at tage til USA, og få en uddannelse på Moonbevægelsens universitet. Men det er her hans verden krakelerer og alle de uhyrlige sandheder om hovedkvarteret i New York åbner sig for Martins øjne. Og det bliver her, at enden på hans tid som moonie er kommet.
Moonbevægelsen griber ind i Martins liv på mange måder, bl.a. ender Martin og Yuriko, Martins kone, med at bortadoptere deres førstfødte søn til et barnløst par i bevægelsen.

Det er en meget spændende historie, der bliver fortalt i Mit livs omvej. Man får en grundig indsigt i Moonbevægelsen, hvordan denne fungerer, og hvordan medlemmerne i større eller mindre grad bliver udnyttet og arbejder meget hårdt. Martin er ikke kommet sovende til sin position i bevægelsen, men i det hele taget er han den meget arbejdsomme og kæmpende type.
Det er interessant at læse om Martins bevæggrunde for at blive en del af sekten, men det er bestemt også interessant at læse om, hvordan det hele så ser ud på den anden side af bordet, da han først er på vej ud og efterfølgende er ude af bevægelsen.

Vil man gerne vide mere om moonbevægelsen, så er Mit livs omvej et ret godt sted at starte.

Ingen kommentarer: