21. december 2009

Lisa Genova - Stadig Alice

Lisa Genova
Stadig Alice
Cicero
320 sider
14. dec-18. dec

Fantastisk roman. Intet mindre.

Stadig Alice handler om Harvard professoren Alice Howland. Hun er professer i kognitiv psykolog og en anerkendt international ekspert i lingvistik. Alice har succes både på jobbet og i privatlivet, hvor hun har et dejligt ægteskab med manden John, som hun har fået tre børn med.

Men noget er helt galt for Alice. Hun glemmer ordene midt i en forelæsning, og hun bliver mere og mere afhængig af huskesedler, som hun så efterhånden ikke kan huske, hvad det er de henleder hende til, at hun skal gøre. Alice skyder skylden på stress og overgangsalder, men hun ender med at få stillet diagnosen Alzheimers.

Romanen igennem følger vi Alices hensynken ind i sygdommen, som bliver mere og mere hæmmende for hende. Vi følger alle frustrationerne som følger med sygdommen, og ikke mindst den angst, der er ved ikke længere at kunne huske, hvem ens børn er.

Det er en meget stærk, men også varm roman, som Lisa Genova her har skrevet. Alices hensynken i sygdommen er fantastisk beskrevet, og man føler med de pårørende. Romanen er ganske enkelt MEGET anbefalelsesværdig. Jeg skal dog lige advare en lille smule om, at der optræder diverse fagudtryk ind imellem, men det er ikke noget som ødelægger læsningen, hvis ikke man forstår dem.

Der er kun en ting at sige og det er: Læs den.

2 kommentarer:

Lise sagde ...

Javel..! :-)

Glædelig jul & et lykkebringende læsende nytår til dig.

Mia sagde ...

Lise - Men den er altså bare god :-)

Mange tak og i lige måde. Jeg ser frem til et nyt læseår med forhåbentligt god tid til det.