30. november 2009

John Grisham - Touchdown

John Grisham
Touchdown
Lindhardt og Ringhof
255 sider
28. nov-29. nov

Touchdown handler om amerikansk fodbold, og den knap så heldige spiller Rick Dockery, der som 28 årig vågner om i en hospitalsseng og ikke kan huske hvad der er sket. I en meget vigtig kamp for sit hold er han kommet til skade, og han har kvajet sig så gevaldigt, at han har været skyld i, at holdet ikke kom med i årets Super Bowl, som er det absolut ypperste indenfor amerikansk fodbold.

I stedet må han se sig fyret af sit hold, og nu står valget så mellem at stoppe karrieren eller tage til Italien og spille amerikansk fodbold, idet der ikke er noget amerikansk hold, som ønsker at have den 28 årige quarterback til at spille for sig.
Rick vælger, noget modstræbende, at tage chancen og smutte til Italien, hvor Parma bliver hans nye hjemby. Alt her foregår meget anderledes end Rick er vant til og han forsøger at falde til i den nye by og ikke mindst i den nye klub, hvor alting foregår på et lidt andet plan end i USA.

Udmærket lille, og hurtig læst roman. Den er bestemt mest interessant, hvis man har en smule interesse i amerikansk fodbold, og kender lidt til reglerne. Ellers så tror jeg det kan være svært at få det fulde udbytte af romanen, idet der faktisk er brugt ret mange tekniske termer romanen igennem, som relaterer sig til amerikansk fodbold.

Ingen kommentarer: