27. oktober 2009

Helle Helle - Hus og hjem

Helle Helle
Hus og hjem
Samleren
211 sider
26. okt

Hus og hjem handler om Anne, der vender hjem til sin barndomsby i provinsen efter, at hun i en del år har boet i København. Anne og hendes kæreste Anders har købt hus, og hun tager af sted en måneds tid i forvejen inden Anders er parat til at følge efter, fordi han lige skal færdiggøre jobbet i København inden han er klar til at starte på sit nye arbejde.
Anne har tænkt sig at få malet, pakket ud og indrettet huset inden Anders dukker op, men der sker ikke særlig meget i den retning. Anne er optaget af alle mulige andre ting. Hun forsøger at få den kontakt med veninderne, som hun havde dengang inden hun forlod byen, men det går lidt skævt og Anne keder sig. Byens præst tiltrækker hendes opmærksomhed, og han er tilfældigvis ugift og ret sød, men det passer absolut ikke ind i Annes planer for hun har jo Anders. Hun indleder dog en flirt med byens præst, men hun ender selv med at sige fra.
I løbet af romanen bliver Annes situation mere stabil, og hun får genetableret det gode forhold til veninderne. Ydermere hjælper det også, da Anders først flytter permanent ind, idet de begynder at få skabt det hjem, som de ønskede sig dengang de købte huset.

Hus og hjem er klassisk Helle Helle. Der bliver ikke sagt særlig meget, men ud fra de skrevne sætninger bliver der antydet en hel masse om, hvordan det egentlig går. Som læser skal man læse en del mellem linierne, hvilket ikke altid fungerer for mig, men det gør det i Helle Helles forfatterskab.

Klart anbefalelsesværdig, og ganske god hverdagsunderholdning, om hverdagssituationer og de små ting her i livet; men også om de store og lidt mere uhåndterbare ting.

4 kommentarer:

Janke sagde ...

Jeg syntes dette er den beste av Helle Helle. Likte veldig godt at teksten gikk så nært handlingen, og at hun er så detaljert med alt fra matlagning til interiør. Teksten kryper liksom under huden på leseren.

Mia sagde ...

Janke - jeg har stadigvæk Ned til hundene til gode, så jeg ved ikke om jeg synes det er det bedste Helle Helle har skrevet, men det er helt sikkert derhen af.

Jeg er helt enig i din betragtning om, at teksten ligesom kryber ind under huden på læseren, samtidig med at der alligevel ikke bliver fortalt mere end højst nødvendigt

Louise sagde ...

Jeg har kun læst Rødby-Puttgarten af Helle Helle, og den var jeg egentlig ret begejstret for, men har aldrig overvejet at læse nogle af hendes andre værker.

Mia sagde ...

Louise - jeg kan i hvert fald anbefale dig at læse noget mere Helle Helle. Specielt fordi du godt kunne li' Rødby-Puttgarden, og den giver egentlig et meget godt billede af Helle Helles skrivestil