6. december 2007

Torben Munksgaard - Retrograd

Retrograd handler om Henrik, som er en helt almindelig mand, som har alt hvad stereotyperne foreskriver: en kone, et barn, et hus og en bil. Han arbejder på universitetsbiblioteket i Odense 37 timer om ugen, og når han kommer hjem er det primært sofaen og fjernsynet der trækker i ham.
Henrik er netop fyldt 50, hvilket han ikke har det godt med, og det samme gør sig gældende med hans liv, som heller ikke er hvad han drømmer om. Henrik er ved at blive kvalt i hverdagen og det ensformige arbejde på biblioteket. Samtidig har han problemer med at nå ind til konen og sønnen, og da er det så, at Henrik beslutter sig for at han vil være yngre igen. Han vil udnytte alle de muligheder han ikke fik udnyttet som ung - han vil score unge piger, han vil spise fastfood og han vil gå til fest. Kort sagt vil han bare gerne være teenager igen, og gøre alt hvad sådan nogen nu gør.
Henriks kone Lone har svært ved at acceptere hans nye livsstil, og Henriks kedelige job passer heller ikke ligefrem ind i den nye livsstil han fører. Så derfor beslutter Henrik sig for at gøre noget drastisk...

Retrograd er ret sjov og humoristisk skrevet. Bogen er delt op i afsnit, såsom arbejde, kærlighed og sjæl. I Retrograd bliver der lige gjort op med alle fordommene omkring Familien Danmark, og Munksgaards pen er skarp og kritisk. Retrograd er bestemt anbefalelsesværdig, og når først man er i gang med Retrograd, så vender den ene side den næste.

2 kommentarer:

Juncker sagde ...

Det lyder som om, at det lige er noget for mig, har luret på den bog et stykke tid, men nu æder jeg den, hehe. Tak for en inspirerende anmeldelse!

JJ

Mia sagde ...

Juncker - Spis du den endelig, som en rigtig bogorm ville gøre det :oP Og det var så lidt med anmeldelsen :o) Jeg er glad for at du kigger forbi og finder inspiration