10. december 2007

Anne B. Ragde - Eremitkrebsene

Eremitkrebsene er en fortsættelse af Berlinerpoplerne, og den tager over hvor Berlinerpoplerne sluttede. Jeg vil derfor mene det er et must at læse Berlinerpoplerne først - det gør i hvert fald, at man får mest ud af historien.

Eremitkrebsene handler også om familien Neshov. Tor, Torunns far, som bor på slægtsgården, bedemanden Margido, der er ved at bukke under af gudstvivl og over en ekstremt pågående enke og Erlend, bøssen og vinduesdekoratøren, som bor i Danmark. Torunn, som er blevet 37 år, lever sit liv i Oslo, hvor hun arbejder som hundeadfærdsterapeut og afholder en masse kurser indenfor dette emne, men da faren Tor får hugget sig i benet en dag han hugger brænde må Torunn træde til og hjælpe ham med arbejdet på slægtsgården så det hele kan komme på rette spor igen. Tor har nemlig problemer med at få det hele til at løbe rundt, og da han får konstateret, at der er rotter på gården bliver det hele først helt af rotterne til. Torunn er arving til gården, og hun må derfor overveje, hvad det er hun vil med fremtiden - er det livet i Oslo hun vil satse på eller er det livet på slægsgården uden for Trondheim?
Samtidig i Danmark ønsker Krumme, Erlends kæreste, sig inderligt et barn. Erlend er i vildrede, men de får efterhånden fundet frem til en løsning, som passer dem begge perfekt.

I Eremitkrebsene bliver der afsløret endnu flere af familiehemmelighederne hos familien Neshov, og jeg glæder mig til sidste bind i Ragdes trilogi udkommer. Nu må jeg bare vide, hvad det hele ender med, og om der virkeligt kan blive afsløret flere skæve og mærkelige hemmeligheder om og i familien.

Eremitkrebsene er virkelig god, og jeg blev grebet af handlingen fra side et. Jeg har godt nok en svaghed for familiefortællinger, men det er altså en virkelig god en af slagsen, som Ragde her har skrevet. Eremitkrebsene kan anbefales på det varmeste.

5 kommentarer:

Mr.Sniper sagde ...

hey Mia denne kommentar har ikke noget at gør med den bog men en opfordring til at læse ''Mænd der hader knider'' ''pigen der legede med ilden'' og lufkastelet der sprænges'' det er tre helt fantastiske bøgger i verden klasse lavet ad Stieg Larsson

Mr.Snipe 14 År

Mia sagde ...

Mr.Sniper - De er på listen over bøger, der skal læses i fremtiden. Jeg vil bare gerne eje dem alle tre før jeg går i gang med at læse dem, fordi jeg har hørt det er bedst at læse dem, hvis man har henholdsvis den første og den anden bog i erindring når man læser de andre. Og så kræver det lige at jeg finder lidt mere tid inden jeg begiver mig i gang med projektet. Måske i sommerferien?

Generelt så frygter jeg lidt, hvilket jeg også har læst på flere bogblogs, at der efterhånden har været så meget hype om de bøger så jeg slet ikke føler de er så gode som alle folk har gjort dem til. Men nu må vi se - du kan være sikker på jeg smider en anmeldelse herinde når jeg engang har læst dem

Anonym sagde ...

Hej Mia-- dette er nu den 2. april 2008 så det kan være du HAR læst dem - ellers vil jeg bare sige at man skal læse dem i rækkefølge og når man først er begyndt kan man SLET IKKE LÆGGE dem fra sig--
jeg har lige bestilt Eremitkrebsene på bibleren og har læst Berlinerpoplerne
mange læsehilsener - IQ

Anonym sagde ...

Hej Mia
Jeg faldt tilfældigvis over din blog og læste vedr. Stieg Larsons triologi.
Jeg bliver bare nødt til at opfordre dig til at læse 2'eren. Jeg syntes også 1'eren var udemærket, men havde egentlig ikke synderligt mod på at gå igang med 2'eren bagefter. Jeg gjorde det dog, og her kommer vi altså over i en helt anden og mere kompliceret historie der ihvertfald fængede mig meget mere end den første bog (de første 100 sider kan dog være lidt tunge).
Langt mere spændende end den første synes jeg, så giv det klart et forsøg.

Mia sagde ...

Hej - jeg skal helt sikkert også have læst nr. 2 og 3. De står i reolen og har efterhånden gjort det længe, men det er svært, når der er SÅ mange bøger jeg gerne vil læse. Men du skal nok høre om det her på bloggen, når de engang er læst.

Tak for din kommentar og opfordringen :o)