19. december 2007

Renée Toft Simonsen - Tirsdag formiddag

Tirsdag formiddag handler om Iben, der er læge, men som lider af en invaliderende angst som gør, at hun ikke kan have et normalt liv. Iben tilbringer al sin tid med at sidde i vindueskarmen og kigge ud på verden, også uden at hendes mand, Skyggen, griber ind.
Først da Iben en tirsdag formiddag tvinger sig selv til at gå i svømmehallen begynder hun at komme lidt ud, og turen i svømmehallen tirsdag formiddag bliver en ugentligt tilbagevendende begivenhed. Fra sin plads på bagerste flisebænk i dampbadet følger hun fem veninders snak om hverdagen ude i det virkelige liv. Snakken når vidt omkring - lige fra sexlegetøj over hustruvold til salsa, mens abort og utroskab også er emner der er oppe at vende. Disse fem veninder er også fast inventar i svømmehallen hver tirsdag, og Iben begynder efterhånden at følge med i deres liv og levned, som hver uge er grundlag for snakken i dampbadet. Iben er blot fluen på væggen, der lytter til venindernes snak, og hun blander sig ikke.
Iben får det dog stille og roligt bedre - det er som om den ugentlige tur i svømmehallen har fået hende videre i sit liv og efterhånden får Iben interessen i andre menneskers liv tilbage.

Renée Toft Simonsen har skrevet en virkelig vedkommende bog, som får berørt en masse kvinde emner, og hvor man får et indblik i, hvordan det rent faktisk er at have angst og skulle leve med det.
Emnerne der bliver berørt i Tirsdag formiddag er nogle vi alle på en eller anden måde kan relatere os til, og snakken går lystigt mellem de fem veninder i svømmehallen, så man kan næsten ikke vente med at finde ud af, hvad det næste emne er, der skal igennem kvindernes snakketøj.
Tirsdag formiddag er en virkelig god bog, som er yderst anbefalelsesværdig.

6 kommentarer:

Newyorkerbyheart sagde ...

Hej Mia!

Glad for at høre at den kan anbefales, jeg har den nemlig på ønskelisten...

God jul til dig og dine kære :-)

Mange hilsner
Birthe/Newyorkerbyheart

Mia sagde ...

Hej Birthe

Det var et klogt valg at sætte den på ønskelisten synes jeg. Jeg kunne i hvert fald godt li' den.

Tusind tak og i lige måde :o)

Mange julehilsner
Mia

Lenes verden sagde ...

Ej hvor sjovt søs; Den bog er jeg godt igang med. Det går jo ikke så hurtigt med bøgerne her i dette hus, men igang med den er jeg. Tror det er første gang vi læser det samme ;)
Den er meget særlig for mig at læse pga. sammenligningen med panikken. Glæder mig til at læse hvor Iben ender *S*
Knus til dig

Mia sagde ...

Lene - Haha ja, det er vist en af de første gange vi læser det samme, og så lige på samme tid :o)

Jeg synes slutningen er yderst overraskende, så du har i hvert fald noget at se frem til.

Knus

Marianne's mening sagde ...

Glædelig jul Mia. Jeg ønsker dig en god aften :-)

Mia sagde ...

Marianne - Tak og i lige måde :o) Jeg håber også du havde en god juleaften.