1. november 2007

Mikkel Birkegaard - Libri di Luca

Hele baggrunden for romanen Libri di Luca er, at nogle mennesker kan påvirke andres følelser og tanker når de læser. De kan læse teksten så levende, at hver tilhører føler, at teksten er rettet lige nøjagtigt mod dem, og de ser billederne for sig. Disse personer kaldes Lettorer, og det er dem som Libri di Luca primært handler om.

Libri di Luca tager sin start, da Luca Campelli, indehaveren af det københavnske antikvariatet Libri di Luca, dør en voldsom død. Lucas søn, Jon, er enearving til antikvariatet, men Jon er en succesrig advokat, som er på vej mod toppen af sin karriere. Han er ikke særlig interesseret i antikvariatet eller sin far, idet han bortadopterede Jon efter morens selvmord for 20 år siden, og Jon har dermed ikke set ham i alle de år.
Efter farens begravelse indvies Jon i hemmeligheden i kælderen under antikvariatet: Luca er en del af det hemmelige selskab for lettorer og han var før sin død en fremtrædende skikkelse i Bibliofilselskabet.
I Libri di Luca møder Jon samtidig farens kollegaer: Iversen, Katherina og Paw som alle er lettorer ligesom Luca var det. Lucas tre kollegaer er overbeviste om, at Jon også er lettor, og snart tager begivenhederne fart. Jon viser sig nemlig at være en meget stærk lettor og snart er der bud efter ham fra alle lejre, ikke mindst fra dem, der slog hans far ihjel, og som nu vil skabe et verdensherredømme, hvor det er lettorerne, der udøver magten.
Jon bliver vidne til og deltager i gamle rivaliseringer mellem forskellige grupperinger af lettorer, og han inddrages i de magtkampe, der er mellem lettorerne.

Udgangspunktet for historien er gennemtænkt, og det er det som bærer hele handlingen igennem romanen. Libri di Luca er en spændingsroman, der er virkelig anbefalelsesværdig. Spændingen flader lidt ud ind imellem, men alt i alt er det en god roman, Mikkel Birkegaard har skrevet, og jeg var godt underholdt fra start til slut.

2 kommentarer:

Mr.Sniper sagde ...

Libri di luca

denne bog passer måske ikke helt til min aldre 14 år men har skam læst den

det var edenlig en godt skrevet bog men mikkel birkgaard har været leid uheldig med hvordan den skrider frem den starter meget godt men slutter som noget der bare skulle gøres færdigt sys jeg :)

Mia sagde ...

Mr.Sniper - Du kan på sin vis godt have ret i, at starten er bedre og mere hæsblæsende end slutningen, og som jeg også skriver så flader spændingen lidt ud ind imellem, men jeg synes stadigvæk det er en rigtig god bog :o)