2. november 2007

Leonora Christina Skov - Champagnepigen

Champagne pigen handler om Linn og Isak Lauretius, der udadtil har det perfekte liv. De har en kernefamilie med far, mor og to børn. De er smukke og mangler hverken penge eller succes. Men da journalisten Kate Klarlund beslutter sig for at lave en artikel om parret til et livsstilsmagasin, krakelerer facaden hurtigt, og det viser sig, at Kate ved en hel del mere om familien end de bryder sig om. Under overfladen gemmer der sig en masse hemmeligheder, og INTET er som det ser ud til at være.
Parrets ægteskab bygger udelukkende på sex, og det hele går mest ud på at få inddraget meget unge piger i sexlivet. Den ene af deres børn, Anna, forsvinder tit i dagevis uden, at de bekymrer sig om, hvor hun er. Det vigtigste er bare at sørge for, at journalisten ikke finder ud af, at hun er forsvundet, og derfor aftaler Linn og Isak ligefrem indbyrdes, at de skal sige, at Anna er hos veninden Camilla, hvis journalisten spørger.
Linn tager som voksen hævn for den barndom hun havde, hvor stedfaren udnyttede hende og tvillingesøsteren, Britt, seksuelt, og det er nu i stedet Linn som udnytter og misbruger andre mennesker.

Champagnepigen veksler mellem nu, som foregår på Bali, og Frederiksberg for 3 år siden. Det er først på de allersidste sider i bogen, at det afsløres hvem jeg-fortælleren er, og slutningen er ret overraskende.

Champagnepigen er hurtig læst, og jeg er ikke ovenud begejstret. Den bliver aldrig rigtig spændende, og den når aldrig udover det middelmådige stadie og får indfanget en.

2 kommentarer:

Lisen sagde ...

Iiih biblioteket har lige meddelt at min første Leonora Christine Skov bog er ankommet - spændende. Glæder mig til at hente den.

Tak for endnu et dejligt tip!

- Lise

Mia sagde ...

Lise - Det var så lidt. Jeg glæder mig til at høre hvad du synes om Champagnepigen.