1. september 2007

Mark Haddon - A Spot of Bother

A Spot of Bother handler om familien Hall. George, faren i familien, opdager en dag noget eksem på sin hofte, men George selv er overbevist om, at han er uhelbredeligt syg af kræft. George fortæller dog ingen i familien om sine tanker, men han går derimod med det inde i sig selv, og han bliver dermed mere og mere påvirket af det. Hans kone Jean er ikke ret opmærksom på hvordan George har det, idet hun har en affære med Georges tidligere kollega, David. Da George og Jeans datter, Katie, fortæller at hun skal giftes med Ray bryder helvede ud, da familien ikke kan li' Ray. Jamie, George og Jeans homoseksuelle søn, forsøger sammen med Katie at undgå at blive trukket ind i deres forældres problemer.
Det er kendetegnende for A Spot of Bother, at alle i familien i større eller mindre grad har problemer med kærligheden, og familiens historier og skæbner væver sig ind i hinanden. Haddon formår virkelig at beskrive personerne og deres problemer, således, at de fremstår levende for en.

A Spot of Bother er mildest talt ret underlig, men man er godt underholdt gennem de utallige mærkelige episoder, som familien Hall kommer ud for. Bogen kan dog ikke umiddelbart sammenlignes med Mark Haddons tidligere bog Den mystiske sag om hunden i natten. Der er mere dybde i A Spot of Bother, og der skal læses mellem linierne.
Alt i alt får A Spot of Bother en klar anbefaling herfra, selvom jeg lige skulle lidt ind i historien før jeg fandt den god.

2 kommentarer:

JJ sagde ...

Hej

Jeg ville bare sige tak for dit besøg på Aboutabook. Det er en rigtig god bogblog du har her.

Mia sagde ...

Tak JJ og velkommen til her :o)