6. september 2007

Fiona Neill - En utjekket mors hemmelige liv

Her er tale om chick lit og lad det være sagt med det samme. Det er ikke chick lit af den imponerende slags. Det er gennemsnitligt omgang chick lit, og det er fint til sådan noget læsning lige før sengetid. Man går dog ikke glip af noget ved ikke at læse den.

Hovedpersonen er Lucy, der har tre sønner, og en Kortluntet Ægtemand. Til trods for at Lucy er hjemmegående, så er der altid enorme bunker vasketøj i hjørnerne, søvnunderskuddet er kæmpe stort og tid er der aldrig nok af. Nogen gange må Lucy følge børnene til skole i pyjamas og kæmpe overfrakke, fordi der ikke lige er tid til andet.
Lucy er blevet i tvivl om, om det var den rigtige beslutning, at hun droppede sit job dengang hun fik børn, og faktisk er hun også blevet i tvivl om, om Kortluntet Ægtemand nu også er den rette mand for hende.
Lucy indleder et venskab med Sexet Hjemmefar, som hun møder når hun følger børnene til skole. En af Sexet Hjemmefars børn går nemlig i skole med en af Lucys sønner. Efter at Lucy har indledt venskabet med Sexet Hjemmefar får hun kastet sig ud i en masse små, hvide løgne som medfører, at katastrofen lurer forude. Venskabet til Sexet Hjemmefar er flere gange ved at tippe over til at blive et utroskabsforhold, og vi følger Lucy i hendes kamp for at få styr på det hele igen.
En utjekket mors hemmelige liv har en ret overraskende slutning, og man får bundet de løse ender sammen til sidst.

Hele bogen igennem kommer Lucy ud for mere eller mindre pinlige oplevelser, men det bliver aldrig rigtig sjovt. Hun er bare klumpet og uheldig, og jeg trak da på smilebåndet et par gange, men et rigtigt grin blev det dog aldrig til.
Alt i alt en meget middelmådig omgang chick lit.

Ingen kommentarer: