22. august 2007

Tor Nørretranders - Civilisation 2.0

Det er en spændende bog Tor Nørretranders her har skrevet. Det primære i bogen er netværk, og det at netværk i diverse former er blevet en del af en ny civilisation, nemlig civilisation 2.0, som Nørretranders kalder den.
Nørretranders prøver i Civilisation 2.0 at gøre opmærksom på at der er en sammenhæng mellem klimaændringerne, internettets samarbejdsformer og debatten omkring tro. Alle tre ting er en del af skabelsen af en ny civilisation.
Det er svært at beskrive den egentlige handlingen i bogen for Nørretranders får behandlet en masse emner, lige fra global opvarmning, til Googles forretningsideer, sociale netværk, Wikipedia og samarbejdet mellem brugerne. Det hele bliver bundet sammen til en fortælling om den fremtidige opgave vi står overfor. Klimaændringerne og den deraf udsprugne miljøkrise tvinger os til at tænke nyt, og til at udnytte den teknologi, som forefindes.
Nørretranders fremhæver i øvrigt flere gange Sterns rapport om klimaændringer, som faktisk kan forefindes online her.
Civilisation 2.0 kan anbefales på det varmeste. Den er letlæst, og får berørt en masse spændende emner, som er aktuelle i disse år. Jeg blev desuden klogere mht. bl.a. Google og Wikipedia og den måde de fungerer på.

Ingen kommentarer: