24. august 2007

Jesper Bernt og Jeff Matthews - Westend

Vi følger tre mænd i Westend. Politimanden Konstantin, den studerende David og gambleren Knüt. De tre mænds historier er viklet ind i hinanden og bogen er bygget op således at hvert afsnit i bogen har en bestemt fortæller. Til gengæld så bliver begivenhederne gentaget forstået på den måde, at vi oplever begivenhederne fra både Konstantins synsvinkel, fra Davids synsvinkel og fra Knüts synsvinkel. Det giver nogle gentagelser, men det er faktisk en smart måde forfatterne har valgt at dele det op på. Det fungerede i hvert fald godt for mig, da jeg læste bogen.

Begivenhederne foregår i København, nærmere bestemt på Vesterbro, og den specifikke gade Westend.
Konstantin er opvokset i kvarteret og bor nu i Westend. Engang var han en del af det kriminelle miljø, men nu patruljerer han gaderne for at fange dem som ikke overholder reglerne.
David er lige flyttet til Westend, da han skal studere på DTU. Han får et job på hotel West, hvor han skal være natportier.
Knüt er gambler, han er altid på kokain og på flugt fra sin spillegæld. Han er altid parat til at finde en fest og et spil, så han kan tjene nogle hurtige penge.

Begivenhederne tager fart da den østeuropæisk stripper, Sara, forsvinder og Konstantin følger sporene for at opklare, hvor hun er forsvundet hen. Samtidig forsøger Knüt at starte en spilleklub op, men han låner pengene af Woody, og da han ikke kan betale afdragene kommer han hurtigt i uføre. David starter hurtigt med at udleje værelserne på Hotel West på timebasis til narkoluderne, og samtidig forelsker han sig i en af dem.

Westend foregår i højt tempo hele tiden, og det skrevne sprog er meget taleagtigt. Det irriterede mig i starten, men hurtigt kommer man ind i, at det egentlig bare afspejler rigtig godt, hvordan personerne er i virkeligheden.
Læs den, hvis du mangler lidt god og letlæst, hæsblæsende underholdning af den barske slags.

6 kommentarer:

Emmaline... sagde ...

Lyder som god underholdning, som en slags actionfilm og opdelingen er interessant...

Og så vil jeg bare lige sige ,at jeg er glad for at læse dine boganmeldelser *S* Jeg kan bedre lide at "almindelige" mennesker anmelder en bog fremfor de "professionelle", giver et bedre billede af bogen...

Mia sagde ...

Sjovt du lige siger det med actionfilm. Faktisk så er den ene af forfatterne normalt manuskriptforfatter og filminstruktør.

Tak for rosen. Det er jeg glad for. Altid dejligt når der er nogen som kan bruge det jeg skriver :o)

God weekend, Emmaline

Bogsider sagde ...

Lyder som en interessant bog. Jeg bor selv på Vesterbro, et par hundrede m fra Westend, så det kunne være skægt at læse bogen - altid sjovt når man kan genkende gader og stræder.

Mia sagde ...

Så må det bestemt være en rigtig interessant bog for dig når du bor så tæt på hvor den foregår.

Favntag sagde ...

Jeg må desværre erkende at jeg ikke kunne lide bogen. Sproget irriterende mig grænseløst...har ellers moret mig over Jeff Matthews tidligere romaner...

Mia sagde ...

Favntag - Sproget irriterende mig også rigtig meget i starten, men efterhånden så synes jeg egentlig bare det blev en del af bogen, og den måde som forfatterne nu havde valgt at skrive den på. Men vænne sig til det, det skal man.