14. juli 2007

Harry Potter feber

Så er Harry Potter feberen over os igen. Film nr. 5 i rækken om Harry Potter, nemlig Harry Potter and the Order of the Phoenix havde premiere i går, og den 21. juli, dvs. på lørdag, udkommer den sidste bog i rækken, Harry Potter and the Deathly Hallows.

Kæresten og jeg startede 14 dages ferie i går, og vi kunne ikke komme i tanke om en bedre måde at starte ferien på end ved at tage ind og se Harry Potter. Så som sagt, så gjort. Men vi var desværre begge skuffede, da vi kom ud fra biografen. Kæresten har ikke læst bøgerne, men han synes filmen var middelmådig. Jeg har læst bøgerne, og jeg var bestemt ikke bedre stemt end ham. Selvfølgelig er det virkelig svært at skære en bog på ca. 900 sider ned til en biograffilms længde, og det må nødvendigvis medføre, at en hel del må udelades, ligesom det var tilfældet i Harry Potter and the Goblet of Fire, som endda var kortere end the Order of the Phoenix. Men jeg synes stadigvæk, der mangler alt for mange detaljer i filmen, og der er ting, som er decideret lavet om i forhold til bogen, hvilket jeg ikke bryder mig om. Desuden synes jeg ikke det fungerede, at en del af historien blev fortalt ved, at der bare blev læst et par overskrifter op fra the Daily Prophet, og så kunne der ellers stormes videre i historien i et hæsblæsende højt tempo.
På plussiden tæller dog klart den skuespiller, som de har fået til at spille Luna Lovegood. Hvor var hun altså bare sød. Og så synes jeg de fik tegnet et godt billede af professor Umbridge (Nidkjær) men alle hendes 'hem hem' mangler altså i filmen ;o)
Pengene på billetten var ikke helt spildt, men jeg havde nok forventet mig lidt mere.

Nu ser jeg så virkelig frem til, at den 7. bog om Harry Potter udkommer, således at serien kan blive afsluttet. Og så glæder jeg mig til, at jeg forhåbentligt finder tiden til at læse hele serien i rækkefølge nu her inden jeg giver mig i kast med 7'eren. Jeg når det dog desværre ikke inden den udkommer, men jeg må holde mig væk fra alle mulige spoilers på nettet ang. handlingen i 7'eren således at spændingen bevares. Jeg må nemlig desværre tilstå, at jeg faktisk ikke nåede helt til vejs ende i 6'eren, da denne udkom, og derfor vil jeg gerne lige have det hele genopfrisket inden jeg går i gang med 7'eren. Forhåbentligt når jeg det inden jeg igen (forhåbentligt) starter på uni til september, men men men lad os nu se. Der ligger jo stadigvæk tonsvis af biblioteksbøger som venter på at blive læst inden de skal afleveres igen.

Dagen i dag er blevet brugt til rigtig ferie afslapning. Jeg har sovet længe, set Tour de France, læst lidt og endda fået en middagslur. Hvilken skøn måde at indlede ferien på :o) Hvad ferien i øvrigt ellers kommer til at byde på er ikke planlagt endnu, men der skal nu nok snige sig et par ture ind til nogle forskellige destinationer i Danmark.
Og ellers så er det i hvert fald helt sikkert, at jeg kommer til at bruge en masse tid i ferien med en bog i hånden. Mmm :o)

4 kommentarer:

Stine sagde ...

Jeg håber I får en rigtig dejlig ferie! Jeg er selv ved at genlæse 6'eren (læste den første gan´g for to år siden da vi var på sommerferie i Paris - det er af en eller anden grund printet i mit hovede ;)) og jeg er lige nu ved at genlæse den - så god fornøjelse når du kommer igang :)

Emmaline... sagde ...

Vi er helt enig om den nyeste Harry Potter film. Jeg har faktisk skrevet et indlæg på min blog, hvor jeg påpeger næsten de samme ting som dig :-). Jeg skal også have genlæst 6'eren inden næste lørdag, hvor jeg køber bogen og lukker mig selv inde indtil jeg har læst den for ellers røbes slutningen for mig på en eller anden måde ;-)

Mia sagde ...

Stine - Tak skal du have. Jeg er sikker på vi får en rigtig hyggeferie hvor vi kan lave lige det vi lyster. God fornøjelse med genlæsningen. Jeg er lidt ærgelig over at jeg ikke når dem alle inden lørdag, men jeg har en del nye biblioteksbøger liggende, som mange jo har reserveret, og derfor skal de jo læses indenfor den famøse måned inden aflevering. Men jeg når det nok.

Mia sagde ...

Emmaline - Jeg har faktisk godt læst dit indlæg, og ja, vi er meget enige i kritikpunkterne.

Det lyder hyggeligt med genlæsning af 6'eren inden på lørdag, og at du så lukker dig inde for at læse 7'eren. Men hvis du fortæller på din blog om slutning, så gør lige opmærksom på det i indlæggets start, så jeg ikke læser det. Haha