10. juni 2007

Nick McDonell - Den tredje bror

På grund af det fine vejr, og muligheden for at nyde det i haven, så har jeg fået læst endnu en bog i løbet af weekenden, nemlig Den tredje bror, som er skrevet af Nick McDonell. På sin vis en god bog, og alligevel så sad jeg tilbage med følelsen af, at den mangler lidt dybde. Kapitlerne er meget korte, og vi følger igennem det meste af bogen to handlingsspor, og det er som om man aldrig rigtig kommer i dybden med nogen af dem. Bogen er dog hurtig læst, og på grund af det, synes jeg ikke det er en bog som man bør snyde sig selv for at læse.

Bogen handler om Mike, som er i praktik på et blad i Hong Kong i sommerferien. Lederen af bladet, som er en af Mikes fars venner, sender Mike til Bangkok for, at han her kan interviewe unge backpackere. Mike kommer i kontakt med en gruppe kollegaer i Bangkok, der viser ham bagsiden af byen, som er præget af stoffer, prostitution, korruption og vold.
På grund af en tragedie i familien, hvor Mikes forældre omkommer bliver han nødt til at vende hjem til New York, da hans bror Lyle er blevet utilregnelig, og ikke længere kan tage vare på sig selv. Lyle er desuden begyndt at tale om en tredje bror, som han også mener har skylden for den tragedie, som medfører forældrenes død.
På grund af Lyle er Mark på Manhattan den 11. september 2001, da to fly flyver ind i World Trade Center. Mark må ud at lede efter Lyle, som kun bor få gader fra tragedien og Mikes rejse gennem Manhattan er denne dag præget af, at livet er ved at gå i opløsning og byen er i chok. Mike finder Lyle, men der sker blot det, at endnu en katastrofe indtræffer i Mikes liv, og vender op og ned på det hele.

Ingen kommentarer: