2. juni 2007

Nick Hornby - Langt nede

Fire personer, Martin, Maureen, Jess og JJ, mødes helt tilfældigt på taget af Topper's House i London nytårsaften. De er der alle med det formål at begå selvmord, men de ender med at dele de pizzaer som JJ har med, og de får en god snak og en pause fra selvmordstankerne og ensomheden. De beslutter i løbet af natten, at de vil gå ned fra Topper's House igen, og at de vil ud for at lede efter Jess' ekskæreste. De tager herefter til Martins lejlighed og får et par drinks, inden de skilles for at gå hver til sit. Men dette møde med hinanden får dem alle sammen videre, og igennem tiden efter nytår mødes de jævnligt for at hjælpe hinanden videre. Bl.a. danner de en læsegruppe og tager på ferie til Tenerife, hvor de dog må indse, hvor forskellige de rent faktisk er. Til Valentins dag er de igen tilbage på Topper's House, og her ser de fire, en person begå selvmord. Det gør et kæmpe indtryk og endnu engang går de ned fra taget, og lever videre med deres glæder og sorger.

Jeg synes bogen er anbefalelsesværdig. Den er sjov, den har sine komiske momenter og andre steder er den bare tragisk, og man føler med personerne, som Hornby formår at gøre levende.
Bogen bliver fortalt skiftevis af de forskellige selvmordskandidater, og det fungerer godt, at man får en forskellig vinkel på de forskellige begivenheder. Nogen gange er der overlap i de begivenheder, som de fire fortæller, og andre gange er det forskellige episoder de beretter om.

Ingen kommentarer: