16. juni 2007

Brok om bøger

Jeg trænger lige til at brokke mig, hvilket vi danskere jo som regel altid er gode til ;o)

Hvorfor er det, at forlagene er så dårlige til at få læst korrektur, og få rettet simple stavefejl og endelsesfejl på deres udgivelser? Stavefejl skriger mig i øjnene, når jeg læser en bog, og det giver altså et uprofessionelt billede... Er alle korrekturlæserne sparet væk eller hvad sker der? Jeg har flere gange i den seneste tid læst bøger, hvor jeg har tænkt, at det simpelthen er for dårligt med alle de fejl, bl.a. Jeg er Charlotte Simmons og Submarino, som rent faktisk var den, der fik mig til at skrive denne post, fordi jeg virkelig blev træt af det. Jeg forstår ikke, at det kan være så svært at få alle de fejl rettet.

En anden ting jeg undrer mig over er den måde, hvorpå folk behandler biblioteksbøger. Jeg elsker at låne biblioteksbøger, fordi der netop ikke er råd til at købe alle de bøger jeg gerne vil læse. MEN meget af glæden ved en biblioteksbog går altså væk når der er nogen som har afsat bussemænd eller andre 'lækre' sager på bogens sider. BVADR! Det gør man da bare ikke. Der er da vel for fa'en ikke nogen, som behandler deres egne bøger på samme måde?
Noget andet ved biblioteksbøger, som kan irritere mig er, at folk streger løs i bogen og noterer i den. Det kan der selvfølgelig sagtens være nogen som gør i deres egne bøger, og fred være med det. Jeg synes bare IKKE det er i orden, når bogen nu skal udlånes til mange andre, som ikke er interesseret i hvad andre har tænkt på og noteret om bogen, da de læste den. Altså hvad er det for en uskik sådan noget?

4 kommentarer:

Deborah sagde ...

Vi er ganske enige om de ting. Folks mangel på helt almindelig pli og opførsel er skræmmende!

Ligeledes fatter jeg heller ikke, det med stavefejl etc. Hvis folk, der ikke kan stave, i det mindste ikke skal kunne låne sig til bøger, der er korrekte, hvor er vi så henne??? Jeg synes, ganske som du, at det er "langt ude".

Sifka sagde ...

Hørt!

Fru Green sagde ...

Hørt, hørt.

Mia sagde ...

Tak for støtten :o)

Rart at høre jeg ikke er den eneste som synes det er evigt irriterende.

God søndag til jer alle tre :o)