26. maj 2007

Thue Friislund - Forsvindingsnummer

Forsvindingsnummer indeholder 14 noveller, som alle på en eller anden måde, efterlader en med noget at tænke over, når man har læst dem.

Der er en novelle 'Plænen' som handler om et ægtepar der indtager græsplænen i baggården med deres sofa, havearbejde og ret højlydte skænderier.
Der er en anden novelle 'Vedrørende en formodet afdød ægtefælle' om en mand, hvis kone er forsvundet sporløst på biografens toilet, og nu skriver han så et brev til præsten for at høre, om han ved, hvor konen er.
Der er en tredje novelle 'Stregkoder' om en mand og hans kone, som er på ferie i et sommerhus i en uge, og hvor ferien i sommerhuset er anledningen til, at de kan få sorteret alle deres familiefotos i kronologisk rækkefølge.

På sin vis er handlingen i alle novellerne meget simpel, men der er alligevel et eller andet dybereliggende ved dem, som fanger en. Jeg kunne godt li' alle novellerne og der var ikke en af dem, som jeg vil sige var dårlig. Umiddelbart synes jeg det var titelnovellen 'Forsvindingsnummer' som var den bedste, idet den har et ret sjovt plot.

Ingen kommentarer: