5. marts 2007

Anna Gavalda - Jeg har elsket

Hvor er det bare en lille smuk bog Anna Gavalda her har begået. Det er det første jeg læser af hende, men det bliver bestemt ikke det sidste.

Bogen handler om Chloé, som forlades af sin mand Adrien, da han har fundet en anden. Chloés svigerfar tager hende og børnene med i et sommerhus på landet. Svigerfaren tager sig af børnene og Chloé, og gør alt det bedste for dem, til trods for, at han aldrig før har passet børn og lavet mad. Kort sagt, så tager svigerfar over nu, hvor Chloé har behovet for det.
I de sene nattetimer fører de en masse små samtaler, og de ender med at komme en hel del tættere på hinanden end de nogensinde før har været. Dette medfører nogle gode samtaler omkring Chloés og Adriens forhold, men også om Chloés svigerfars forhold til Mathilde, som er hans livs kærlighed.
Mathilde er den kvinde, som svigerfar har været svigermor utro med, da han var omkring de 40. Mathilde og svigerfar har en længerevarende affære, men Mathilde ender med at forlade ham, fordi svigerfar ikke vil forlade kone og børn.
Siden da har svigerfar været en indelukket og bitter mand, hvilket Chloé opnår en anden forståelse for efter, at hun har fået fortalt historien om Mathilde.

Jeg har elsket er en lille, kort, letlæst bog, men den er bestemt ikke uvedkommende. Som der står på bagsiden: "Jeg har elsket er en kærlighedserklæring til livet, til manden, til kvinden, til børnene..." og det er lige det bogen er.
Bogen er skrevet i dialog form, hvilket i starten medfører ret meget forvirring, i hvert fald for mig, om, hvem der er hvem, og hvem det egentlig er, der rent faktisk siger hvad.

Alt i alt er der dog kun én ting at sige, og det er: Læs den, læs den! :o)

Ingen kommentarer: