26. august 2010

Richard Russo - Empire Falls

Richard Russo
Empire Falls
Klim
551 sider
3. aug-25. aug

Miles Roby bestyrer den lokale grill, Empire Grill, der ligger i den ret døde by Empire Falls. Og navnet er egentlig meget sigende - for byen er som et imperium, der nu er faldet. Næsten hele området i og omkring Empire Falls er ejet af Whiting familien, der engang drev store fabrikker i Empire Falls, og derfor skaffede byen mange arbejdspladser. Nu er Empire Falls imidlertid faldet, og livet er sat på vågeblus på grund af de lukkede fabrikker.

Miles Roby har efterhånden langet burgere over disken i over 20 år, og det er da også ham, de bekymrede kunder letter deres hjerte overfor, fordi livet i byen er blevet sat alvorligt ned i blus.

Miles har dog rigeligt at se til i sit eget privatliv. Hans kone er faldet for ejeren af det lokale fitness center og hun vil skilles. Og samtidig har Miles datter, Tick, ret store problemer med lærerne og de andre elever på skolen.

Miles drømmer desuden om, at der skal ske nogle forandringer på grillbaren, men Francine Whiting, der ejer grillbaren, er absolut ikke med på den. Det viser sig, at Francine har sine helt egne grunde til det, men hvilke skal ikke afsløres her.

Intet mindre end en FANTASTISK bog. Virkelig god underholdning fra første til sidste side. Man føler med personerne, man lærer dem at kende, og de er super godt beskrevet. Hvorfor det har taget danske forlag så længe at få øjnene op for denne Pulitzer prisvinder, må stå hen i det uvisse - men der er i hvert fald underholdning for alle pengene i Empire Falls.

2 kommentarer:

cyclonebill sagde ...

Enig - dejlig bog! Er lige blevet færdig og er meget begejstret!

Mia sagde ...

Jeg er stadigvæk begejstret. Empire Falls var virkelig en god læseoplevelse!