31. august 2010

Jes Stein Pedersen - Med forbehold for isbjerge

Jes Stein Pedersen
Med forbehold for isbjerge - essays fra opløsningstiden
Fremad
27. aug-31. aug
226 sider

Med forbehold for isbjerge består af 13 essays, der alle omhandler ting, der kendetegner verden omkring årtusindskiftet. Samlingen indeholder både personlige fortællinger men også mere generelle betragtninger om verden og samfundet, der omgiver os.

Essay'ene foregår så forskellige steder som Seattle, Københavns nordvestkvarter og South Park. Og de når også omkring Grækenland og Taiwan.

Der er bare et eller andet ved essays, som ofte griber mig. Det er hyggeligt med en bog, der samler en række fortællinger, der på en eller anden måde hænger sammen i forhold til et overordnet emne, men ellers har de som sådan intet med hinanden at gøre. Og nogen gange er det også rart at kunne sætte sig ned og læse et essay fra ende til anden uden afbrydelser, hvilket det efterhånden kniber med, at jeg har tid til med en hel bog.

Med forbehold for isbjerge er en anbefalelsesværdig essay samling.

2 kommentarer:

Louise sagde ...

Jeg kan godt lide Jes Stein Pedersen, så måske det var en bog, man kunne overveje.

Mia sagde ...

Jeg synes i hvert fald det var ganske god underholdning. Og så er det faktisk lidt sjovt at se hvor meget, der egentlig er sket på den digitale og teknologiske front siden essay-bogen udkom i 2000.