23. november 2009

Rita Monaldi & Francesco Sorti - Imprimatur

Rita Monaldi & Francesco Sorti
Imprimatur
Lindhardt & Ringhof
576 sider
8. nov-23. nov

Virkelig spændende roman - og virkelig anbefalesværdig. Hvor meget der er sandt, og hvor meget der er historie er så lidt sværere for mig at vurdere. Der er dog angivet visse kilder på de sidste sider af romanen.

Men meget kort fortalt handler Imprimatur om Rom i september 1683, hvor pesten er brudt ud, kroen Locanda Del Donzello pålægges karantæne, og slaget om Wien er i gang.
En af gæsterne i kroen omkommer på mystisk vis, og det sætter gang i spekulationerne hos de logerende på kroen. De begynder at mistænke hinanden for mord, og det sætter gang i begivenhederne. Atto Melani, en af de logerende på kroen, har en personlig interesse for at finde frem til, hvad det er der foregår og i denne mission inddrager han kroens unge lærling.
Romanen igennem bliver vi inddraget i et magtpolitisk spil, hvor Ludvig XIV og pave Innocens XI er væsentligt indblandet.

Knap 400 år efter, i 2040, har en biskop, modtaget et manuskript, der fremstiller pave Innocens XI, som dybt korrumperet, men kildegrundlaget er så veldokumenteret, at biskoppen anmoder om, at der udstedes en imprimatur, dvs. en trykketilladelse.

Det er således denne roman vi sidder med i hænderne, og den er virkelig spændende. Plottet er strikket godt sammen, der er ikke noget med at gætte efter et par sider, hvem det er, der har gjort hvad. Rigtig god underholdning, men det gælder om at holde tungen lige i munden, da der er en del personer og historiske begivenheder at holde styr på.

Helt klart en bog jeg gerne vil genlæse en gang. Og nu er den hermed anbefalet videre til bloggens læsere

2 kommentarer:

Robert sagde ...

Hej Mia
Tak for denne appetitvækker, jeg vil kaster mig over bogen.

Glæder mig til at læse din anmeldelse af Jakob Ejersbos "Liberty"

Kh Robert

Mia sagde ...

Hej Robert.

Det var sørme så lidt :-)

Der går nok lige lidt tid endnu inden der dukker en anmeldelse af Liberty op. Jeg står i kø som nummer 1 på biblioteket, men det har jeg efterhånden gjort i en måned fordi de er en smule sløve til at få bogen hjem ;-) Men men men der er nok snart håb forude

Mvh Mia