18. september 2009

David Foster Wallace - Everything and More; a Compact History of Infinity

David Foster Wallace
Everything and More; a Compact History of Infinite
Norton & Co. Inc.
344 sider
8. sep-18. sep

David Foster Wallace har her skrevet en bog, der fortæller historien om det matematiske begreb "uendelig". Virkelig interessant fremstilling, men bestemt også en smule langhåret ind imellem. Wallace formår dog at få det hele forklaret på en relativ nem måde, og der er indsat fodnoter, som man kan læse for at få yderligere uddybning af de forklaringer og pointer, der fremgår af teksten.

Jeg har altså bare en svaghed for matematik, og begreber, der relaterer sig hertil. Og David Foster Wallaces fremstilling var for mig en spændende måde at få mere at vide om uendelighedsbegrebet på.

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

Jeg kunne enormt godt tænke mig, at vide, hvor du har anskaffet dig denne bog. Jeg må se i øjnene, at jeg i skrivende stund, oplever en voksende fascination for DFW, og derfor ville det være ønskværdigt for undertegnede, hvis du kunne fortælle, hvordan du er kommet i besiddelse af bogen.

Mia sagde ...

Anonym - Jeg har gjort noget så "gammeldags" som at låne den på biblioteket.

Jeg ville gerne selv eje den, men den er jo udsolgt fra forlaget. Men den kan købes brugt på amazon.co.uk i hardback udgaven. Det er dog aldrig noget jeg selv har benyttet mig af, så jeg ved ikke hvordan det fungerer.