17. november 2007

Kazuo Ishiguro - Koncerten

Jeg blev inspireret af Cyclone Bill til at læse Koncerten, og hans grundigere anmeldelse kan læses her :o)

Handlingen i Koncerten er ret diffus, men overordnet så handler bogen om, at den verdensberømte engelske pianist Ryder, ankommer til et hotel i en by i Europa, hvor han tre dage senere skal give koncert. Det viser sig dog hurtigt, at Ryder ikke aner, hvorfor han er i byen, og han erindrer ikke noget om, at have planlagt, at han skal give koncert i byen. Tillige med har han glemt det meste af sin fortid. Ryder finder hurtigt ud af, at alle har store forventninger til ham, og at hele byen er på den anden ende på grund af hans besøg. De har sammensat et stramt program for Ryder, men heller ikke dette kender han noget til. Ryder får dog aldrig sagt fra således, at han kan blive klogere - han følger derimod bare med på det hele og rationaliserer sig ud af det hele.

Koncerten er en af de bøger, hvor jeg faktisk ikke rigtig ved, hvad jeg synes om den. Halvvejs igennem den var jeg ved at opgive, men der var alligevel noget, der drev mig til, at jeg måtte have slutningen med. Det fortryder jeg egentlig lidt for de 10 dage jeg har brugt på at læse bogen kunne jeg godt have brugt på en bog som var lidt mere mig. Alligevel kunne jeg dog bare ikke lige opgive Koncerten og så ikke få slutningen på det hele med.
Alt i alt ikke en bog jeg kan anbefale, men smag og behag er jo som bekendt ret forskellig ;o)

6 kommentarer:

cyclone bill sagde ...

Ja, smag og behag er absolut forskellig. Men jeg er nu enig med dig i at der er noget meget irriterende over bogen - jeg ved ikke om det var det der fik dig til at læse den færdig, men jeg synes alligevel den er så speciel, forvirrende og provokerende at den er ret fantastisk.

Mia sagde ...

Cyclone Bill - Der er nemlig noget meget irriterende over bogen, og jeg tror det var det som drev mig videre til at læse slutningen. Jeg måtte vide hvad det endte med, selvom jeg på sin vis tænkte: Hvorfor læser jeg egentlig videre.

Og så blev jeg bare så uendeligt irriteret hver gang der blev gjort opmærksom på, at Hr. Ryder har også et meget stramt program. Hold da op det stod mange gange i den bog ;o)

Jeg er helt enig med dig i, at den er speciel og forvirrende. Der var flere gange hvor jeg tænkte: Okay - hvordan gik det lige til

NILLE sagde ...

Det er pudsigt - jeg havde læst 3 af hans andre bøger. En efter den anden - på engelsk. Men da jeg kom til denne gsv jeg op hurtigt. Jeg tænkte, at jeg havde fået en overdosis af Ishiguro - og den står på reolen.... men nu tvivler jeg lidt!

Mia sagde ...

Nille - Det er nok ikke lige den her bog som behøves at have første prioritet til at blive læst så ;o)

Hvilken en af Ishiguros andre bøger var det nu du anbefalede?

Jeg kan se vi igen har samme smag - vi læser i hvert fald den samme bog i øjeblikket :o)

NILLE sagde ...

Mia,

Den første jeg læste var 'Never Let Me Go' helt fantastisk og overraskende! Så læste jeg 'When We Were Orphans' - som er noget anderledes, men ikke dårlig. Bare en helt anden stil. Men da jeg så kom til denne - og lige efter hinanden, så gik jeg altså i stå.

Jeg er kun lige knapt begyndt på Traktor-bogen - men den tegner morsom i hvert fald. Glæder mig til at læse, hvad du synes om den!

Mia sagde ...

Nille - Jeg har lige noteret den første Ishiguro bag øret :o) Det kan være den kommer på læselisten inden så længe.

Jeg er næsten halvvejs i traktor bogen og den er nu ganske morsom på sådan en lidt tragikomisk facon :o) Glæder mig også til at læse din anmeldelse.