13. september 2007

Katrine Buchhave Andersen - Eva

Eva - et styk vestlig hjerne med kvaps i knolden fx, handler om Eva, som vi følger i løbet af en enkelt eftermiddag og aften, hvor hun sidder og zapper fra det ene program til det næste på hendes 37 tv kanaler, alt imens tankerne myldrer rundt i hovedet på hende.
Vi får brudstykker fra tv programmer, og ind imellem disse program brudstykker, fremkommer Evas tanker om alt mellem himmel og jord. Eva er netop gået fra Michael og hun ligger i flytterod. Hun er ensom, og skal nu til at finde sin plads i tilværelsen igen efter bruddet med Michael.
Evas tanker handler om ret mange forskellige emner. Hun tænker på forældrene, der er blevet skilt. Faren, der herefter er blevet gift igen med en thailandsk kvinde, og moren, der er sprunget ud som lesbisk. Men Evas tanker kredser også om uddannelsesvalg og religion, så der bliver behandlet vidt forskellige emner i løbet af bogen.
I løbet af den eftermiddag og aften vi følger Eva er hun kun kort ude af sin lejlighed et par gange for at hilse på naboen henholdsvis underboen, og det er her der sker korte brud med Evas ensomhed.

Jeg blev aldrig rigtig grebet af bogen, og man skal holde tungen lige i munden for at finde ud af om vi nu er inde i et tv program eller om vi er inde i Evas tanker. Jeg har læst bogen færdig, men det var nu mest fordi jeg synes jeg burde gøre det. Bogen er ikke specielt god, og jeg vil ikke anbefale den.

6 kommentarer:

Emmaline... sagde ...

Tak for anmeldelsen! Den bog stod faktisk på min liste, men nu kan jeg se, at det ikke er en jeg vil spilde tid på :o)

Mia sagde ...

Det var så lidt. Jeg håber ikke jeg har skræmt dig helt væk fra den, men jeg synes faktisk ikke den er værd at bruge tid på at læse.

Emmaline... sagde ...

Ikke skræmt væk, men flyttet længere ned på listen ;-) Der er så mange andre gode bøger, som venter på at blive læst...

Mia sagde ...

Det lyder som en god plan at flytte den længere ned på listen ;o) Der er nemlig altid mange gode bøger, der venter på at blive læst. Jeg synes i hvert fald nogen gange, at der gerne måtte være flere timer i døgnet så man kunne læse lidt mere

Hubbard sagde ...

Og netop derfor, burde jeg vel sætte mig ned og læse bogen? Jeg sys faktisk, at konceptet lyder interessant - har lige læst Retrograd og Stormen i 99 - så er klar på den wacky genre.

Og jo, jeg ved godt Bogormen ikke direkte afviser "Eva" - og desuden har Mia før vist sig, at have god smag (dvs. den samme som min ;-) fx i forhold til "En helt almindelig han". Men, nu vil jeg rulle ind og reservere Eva på bib, hvis hun er der?

De bedste bloghilsner,

Hubbard

Anonym sagde ...

Jeg må sige at jeg nok aldrig var kommet igennem Katrine Buchhaves roman, hvis ikke det var for at den var en del af en opgave. Dog vil jeg sige at jeg er glad for at have læst den, for den sætter tankerne igang, hvis man blot bruger lidt tid efterfølgende på at tænke over. hvad det egentlig er man har læst.

En speciel bog, med sine gode og dårlige sider. Er dog glad for at den i dag er en del af min bogsamling.