12. september 2007

Bøger skal være pæne

Der skal ikke være knækkede rygge på paperbacken, der skal ikke være bøjede, beskadigede hjørner på bogens forside og bagside, der skal ikke være skrevet i bøgerne og siderne i bogen skal ikke være præget af æselører og andre ting og sager *G* Disse kriterier gælder også for mine studiebøger - næsten i hvert fald. Studiebøgerne må der nemlig gerne skrives og streges i, men æselører, knækkede rygge og andet forefindes heller ikke på mine studiebøger.

Jeg har endda haft en underviser, der engang kommenterede, at min bog godt nok så pæn ud. Den har du da vist ikke læst ret meget i, sagde han - dog med et glimt i øjet. Og han havde faktisk slet ikke ret. Jeg havde læst det pensum jeg skulle, men jeg havde bare ikke knækket ryggen i bogen eller sørget for at mase godt ned på bogen når den var opslået så den selv kunne stå åben, ligesom de fleste andre studerende ellers praktiserer *G* Og ja, det er lige et af mine ømme punkter, at mine bøger skal behandles ordentligt :o)

Jeg går ind for at mine bøger ikke skal se ud som om der er læst i dem. Egentlig lidt mærkeligt for jeg elsker jo at læse i mine bøger, men jeg synes bare ikke, der er noget pænt over sådan en paperback, der er godt knækket i ryggen. Det er også en af grundene til, at jeg ikke er særlig god til at købe brugte bøger. Kvaliteten er næsten altid for dårlig i forhold til den, tit, ret dyre pris på de brugte bøger.

Dette indlæg er udledt af, at jeg tidligere i dag modtog en bog, der skal bruges til studiet. Prisen var enorm (846 kr. - og ja, jeg købte kun én bog!), og den havde både bøjede hjørner på hardback indbindingen, bølgede sider, og en decideret revne i ryggen af bogen. Øv, hvor er det bare irriterende at modtage sådan en bog :o( Jeg har selvfølgelig skrevet en mail til butikken, og sendt et par billeder med. Problemet er, at jeg jo netop ikke kan undvære bogen, så jeg er egentlig ikke interesseret i at sende den tilbage - i hvert fald ikke før jeg får en ny tilsendt. Men vi må se om de ønsker at hjælpe mig på denne måde. Nu har jeg i hvert fald spurgt.

Her er lige et par billeder. Så kan I jo selv vurdere om jeg er lidt for pernitten med mine bøger, og deres udseende.

9 kommentarer:

Mette sagde ...

Jeg syntes måske nok du er en anelse pernitten :) - men jeg syntes også du har ret i din klage. En bog til den pris skal pakkes forsvarligt ind så den kan klare en forsendelse. Hvis det var to Holmegaard glas nyttede det jo heller ikke at de blev skåret under transport. Så helt klart: "Det er en OMMER" (Hvor jeg dog hader den reklame)

Lenes verden sagde ...

Åh nej du må ikke se min bogreol *skamme skamme* Bliver helt flov når jeg tænker på mine bøgers stand *G* Og særligt nu, hvor lillepigen lige får hevet et par stykker ud *mere skamme skamme* ;)
Men nu jeg sidder og tænker over det så tror jeg faktisk jeg er typen der bare bruger. Men selvfølgelig man skal passe på sine ting, men ting skal bruges og går de til må de udskiftes. Altså selvfølgelig med forbehold. Anne sidder jo ikke og leger med vores arvestykker....men ja - ting skal vist bruges.
Men igen må jeg lige give dig, at jeg godt nok også ville blive ked af at betale så mange penge for bøger som du gør, og så modtage en der så sådan ud *surt*

Mia sagde ...

Mette - Jeg er nemlig pernitten, og jeg ved det godt *G* Men jeg synes nemlig ikke den bog ser ud som den burde, og slet ikke set i forhold til prisen. Vi kan i hvert fald hurtigt blive enige om at det er en OMMER, men nej, den reklame er ved at være træls!

Lene - Vi har jo et forskelligt forhold til forskellige ting. Andre ting jeg har ville jeg også bare sige skulle bruges og så må man smide ud og købe nyt når ikke det kan mere. Men jeg har bare et mere "nært forhold" til mine bøger, og derfor passer jeg på dem. Du behøves da ikke skamme dig over, at dine bøger måske er mindre pæne end mine. Du har bare et andet forhold til dem, og sådan er vi jo så forskellige :o)

Lenes verden sagde ...

@Mia - ja du har jo ret - helt klart. Det lød bare så flot og omsorgsfuldt som du beskrev dine bøger - og så fik jeg lidt 'skamme-skamme-følelse' da jeg pt ikke lige synes jeg har sådan et forhold til noget :/

Emmaline... sagde ...

Altså til DEN pris skal der ikke være bare det mindste hak!! Det havde jeg heller ikke fundet mig i, helt klart! Jeg passer også godt på mine bøger, faktisk smågrinte jeg gennem indlægget for jeg synes at kunne kende nogle punkter ;-) Jeg låner f.eks. ikke bøger ud med mindre jeg er stensikker på at læseren behandler dem nænsomt. Mine studiebøger bliver altid pakket ind i plastik og jeg hader æselører, men jeg skriver i dem og sætter streger - på en ordentlig overskuelig måde. Egentlig kan jeg heller ikke lide bukkede bogrygge, men jeg er samtidig også glad for gamle bøger, det hænger ikke helt sammen...Jeg køber gerne brugte bøger, men det er nok mest økonomien der er årsagen til det ;-)

Mia sagde ...

Lene - Mon ikke det også har noget at gøre med at Anne nemt er overalt og så tager du det måske bare lidt mere afslappet end mig *S*

Mia sagde ...

Emmaline - Godt at høre jeg ikke er den eneste der har det sådan. Som skrevet tidligere i dag på bloggen så har de også allerede bestilt en ny til mig hos saxo.com så det er dejligt.

Godt at høre at du kan genkende lidt i dette indlæg ;o) Så er det ikke mig, der er helt sær.

Jeg pakker så ikke studiebøgerne ind i plastik, men jeg burde gøre det. Jeg synes bare det er så dyrt, og jeg er i tvivl om, om jeg overhovedet kan få det til at blive ordentligt.

Når jeg streger og skriver i bøgerne, så sørger jeg også for at gøre det overskueligt. Det er bare nemmere senere hen, når man skal læse til eksamen.

Der er også en charme ved gamle bøger. Jeg har bare aldrig rigtig fundet et sted her i byen, hvor det er til at købe brugte bøger til rimelige penge. De tager rask væk 60-80 kr for de brugte, også selvom ryggen er knækket. Det synes jeg er for meget når en ny paperback tit kan købes til 100 kr. Jeg har dog nogle stykker, jeg ønsker mig, som er udsolgt fra forlaget, så dem er jeg jo tvunget til at købe brugt. Men så gør det også knap så meget når jeg ikke kan få dem fra ny af :o) Kunne jeg finde et sted, hvor det er muligt at købe brugte bøger til 10-20 kr stykket, så tror jeg også jeg købte flere brugte bøger end jeg gør

Emmaline... sagde ...

Hvor er vi dog enige og hvor er det dog rart, så er vi to om at være "sær" ;o) Jeg køber heller ikke brugte bøger til over en 20'er med mindre de er meget pæne ellers kan man da ligeså godt købe den som ny. Brugte studiebøger finder jeg sjælendt, da folk har det med at beholde dem, men selvom det rammer pengepungen er jeg alligevel tilfreds for så er der ingen mærkelige streger, tegn, bukkede hjørner og hvad ved jeg ;-) Jeg har det på samme måde med mine notater, de skal se ordentlig ud ellers er ikke til nogen nytte...og så lige inden man får det indtryk at jeg er et ordensmenneske til fingrespidserne, vil jeg lige fortælle at mit kontor altid ser ud som om der er sprængt en bombe for nylig *G*

Mia sagde ...

Ja, det er skønt med en lidelsesfælle ;o)

Brugte studiebøger er heller ikke noget jeg gør i. Og slet ikke nu på kandidaten hvor mange af de bøger jeg skal bruge er indenfor de juridiske fag. Her sker jo hele tiden lovændringer, og der kommer derfor nye udgaver tit. Så er det altså nemmere bare at købe bogen fra ny af, selvom det jo selvfølgelig er dyrere.
Det andet problem med de brugte studiebøger er nemlig lige nøjagtigt at der er streger, noter osv i dem. Og køber man dem så evt. på nettet så er de jo ikke altid folk er lige ærlige mht. hvor meget der er streget og skrevet. Nej, jeg køber dem fra ny af og beholder dem når jeg har brugt dem, selvom det jo selvfølgelig også gør at jeg har bøger stående for en halv formue nu ;o)