20. september 2007

Anna Kløvedal - Bangebuks

Jeg trængte lige til lidt afveksling i læsningen af Günter Grass' erindringer, så Bangebuks af Anna Kløvedal var et oplagt valg, fordi den virkede til at være letlæst. Det var den også, og jeg har ikke brugt ret mange timer på at læse den. Alligevel var det en udmærket afveksling fra Grass' erindringer.

Lone er sidst i 30'erne, super tjekket, og har styr på både karrieren, som personalechef, og på privatlivet. Hun bor i en stor, lækker villa, sammen med hendes mand, Karsten, og deres teenagedatter, Stine.
Lone har bare et problem. Hun er altid bange - for at blive syg, for at være alene, for at køre hurtigt. Faktisk så er hun bange for alt der er uforudset. Men livet med Karsten og Stine skaber trygheden for hende, og de er grundlaget for det forudsigelige liv, som Lone prøver at skabe.
En dag sker katastrofen. Lone afslører, at Karsten er hende utro.
Lone og Karsten tager på forsoningsrejse til Thailand, men da de er på vej hjem herfra opdager Lone, at Karsten stadig har kontakten med elskerinden. Dette er dråben som får bægeret til at flyde over, og Lone og Karsten bliver skilt. Dagene efter deres hjemkomst er det dog ikke skilsmissen, men derimod to fremmede mænd, som kommer til at vende op og ned på Lones liv. Disse to mænd sætter hende i den ene angstfremkaldende situation efter den anden, men disse situationer gør også, at Lone bliver stærkere og får kæmpet imod angsten.

Bangebuks er ganske udmærket underholdning. Den er letlæst, og kræver ikke den store opmærksomhed fra læseren. Bogen har ind imellem sine spændende momenter, men den er ikke skrevet som en typisk spændingsroman. Den fanger aldrig helt, og jeg blev ikke sådan helt uha, hvad er det nu der sker, for så spændende formår Kløvedal ikke at få skrevet bogen. Men alt i alt udmærket underholdning til en togtur eller bare en hyggelig aften på sofaen :o)

6 kommentarer:

Emmaline... sagde ...

Tak for anmeldelsen ;-) Letlæst litteratur er der også brug for, det er ikke altid man har overskud til den "tunge"...

Mia sagde ...

Det var så lidt :o) Du har helt ret i at det nogen gange er rart med noget letlæst. Specielt hvis man har en periode, hvor der måske ikke bliver læst skønlitteratur i ret mange minutter om dagen. Jeg kan i hvert fald hurtigt "glemme" handlingen i bogen, hvis jeg kun får læst de der par sider inden sengetid, fordi handlingen bliver splittet for meget op. Det problem har man i hvert fald ikke med Anna Kløvedals bog. Og så er den delt i ret korte kapitler.

Juncker sagde ...

Flov Juncker her :-(

Jeg fik "spot/bother" her den anden dag. Men, på engelsk - og har ikk rigtig haft tid til at gå i gang. Og, nu har jeg tænkt mig, at indfri et gammel løfte om, at læse James Joyces Ulysses. Den skulle gerne fordøjes i weekenden, sammen med noget vasketøj, vin og v(tysk v)red.

Men, apropos Grass - har du læst Im Krebsgang?

--
J

Mia sagde ...

Juncker - Ulysses :-O God fornøjelse siger jeg bare. Den er keeeeedelig. Og så vil du simpelthen fordøje den på en weekend. Hvis du kan det, så bliver jeg imponeret.

Meeen jeg synes nu også du skal finde tid til A Spot of Bother ;o) Måske ikke i weekenden, men så i hverdagene da.

Nej jeg har faktisk ikke læst I krebsegang af Grass. Hans erindringer er det første jeg læser af ham, og det er primært fordi jeg blev fanget af den gode beskrivelse der er bag på bogen *G*

Go' weekend :o)

Lisen sagde ...

Hups den er lige røget på min bestillingsliste til biblioteket.

Tak for den anmeldelse.

- Lisen

Mia sagde ...

Lisen - Det var så lidt med anmeldelsen :o) Det er altid dejligt når nogen føler de kan få inspiration fra det jeg har læst.

God weekend :o)